Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoekers zeggen dat zwarte soldatenvliegen kunnen worden gebruikt om biologisch afbreekbaar plastic te maken

Onderzoekers zeggen dat zwarte soldatenvliegen kunnen worden gebruikt om biologisch afbreekbaar plastic te maken

Met behulp van chitine van zwarte soldatenvliegen konden Karen Woolley en haar team een ​​hydrogel ontwikkelen, een in water onoplosbare gel die in slechts één minuut 47 keer zijn eigen gewicht aan water absorbeert.

Dode vliegen maken biologisch afbreekbaar plastic? Dat is de informatieve bevinding die de Amerikaanse onderzoekers van de Texas A&M University dinsdag presenteerden Op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Chemical Society (ACS).

“Al 20 jaar lang heeft ons team manieren ontwikkeld om natuurlijke producten, zoals glucose, om te zetten in biologisch afbreekbare en verteerbare polymeren, die in de natuur niet zouden overleven. Maar de producten die we gebruikten, werden verkregen uit hulpbronnen die als voedsel of brandstof werden gebruikt”, legt hij uit. naar de voogd Karen Woolley, Over de oorsprong van ontdekking.

Toen stelde een collega voor om naar zwarte soldaatvliegen te kijken, waarvan de larven eiwitten en voedingsstoffen bevatten. Toen besefte ik dat het lichaam van deze insecten is gemaakt van chitine, een natuurlijk polymeer dat hun exoskelet versterkt. Dit molecuul, dat met name in schaaldieren voorkomt, wordt steeds vaker gebruikt in de geneeskunde en de wetenschap.

Plastic vervuiling in de cameralens

Met behulp van chitine van zwarte soldatenvliegen konden Karen Woolley en haar team een ​​hydrogel ontwikkelen, een in water onoplosbare gel die in slechts één minuut 47 keer zijn eigen gewicht aan water absorbeert. De ontdekking zou in de landbouw kunnen worden gebruikt om water op te vangen tijdens overstromingen en het langzaam af te geven tijdens droogtes.

“In Texas verdrinken we voortdurend, met of zonder water. Dus probeerde ik een superabsorberende gel te maken om die situatie op te lossen”, zei ze.

Wetenschappers hopen nu een biologisch afbreekbaar plastic te kunnen produceren dat niet is afgeleid van petrochemicaliën, maar van zwarte soldatenvliegen. Een manier om het probleem van plasticvervuiling op de lange termijn op te lossen.

De belangrijkste artikelen