Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderhoud van 5 beschadigde reactoren: CGT verlengt nucleaire aanval ter ondersteuning van stakers van raffinaderijen

Onderhoud van 5 beschadigde reactoren: CGT verlengt nucleaire aanval ter ondersteuning van stakers van raffinaderijen

Het onderhoud van vijf kernreactoren ligt momenteel stil vanwege de stakingsactie. De vakbond achter de beweging zegt de aanhoudende staking onder raffinaderijarbeiders te steunen.

Strike actie beïnvloedt Er zijn onderhoudswerkzaamheden aan de gang bij vijf kernreactoren in FrankrijkReuters vernam woensdag 12 oktober van het FNME-CGT (National Federation of Mines and Energy) consortium.

Vooral de Bugey Power Plant (Ain) maakt zich zorgen, hoorden we van dezelfde bron, die eraan toevoegt dat de staking geen effect heeft op de stroomvoorziening van de in bedrijf zijnde reactoren. FNME-CGT stuurde een bericht van steun aan stakers in raffinaderijen en brandstofdepots Het is eigendom van de olieconcerns TotalEnergies en Exxon Mobil, zei vakbondsafgevaardigde Virginia Neumeyer.

Het verzoek is afgewezen

In een persbericht, dinsdag geschreven en woensdag geplaatst op de sociale netwerken van de vakbond, geeft FNME-CGT aan haar volledige steun te geven aan de staking van de raffinaderijarbeiders. De verklaring merkt op dat “in sommige kerncentrales nog steeds relevant zijn.”

De dreiging van vorderingen was de laatste druppel voor FNME-CGT, die in haar persbericht opmerkte dat deze vorderingen een “Een echte vorm van repressie getuigt van de politieke wil om de staking en de mobilisatie te smoren.”

“De dreiging van gevangenneming, die vooral een teken is van regeringskoorts, is nooit effectief gebleken bij het oplossen van dit conflict.”Ze vertelde Reuters. EDF reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De verhuizing komt in een toch al gespannen context. Zoals BFM ons eraan herinnert, wachten er van de 25 kernreactoren die maandag nog gesloten zijn, 15 in afwachting van inspectie of reparatie van lassen vanwege corrosie.

READ  Finland. Hij blaast zijn Tesla liever op dan hem te repareren