Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

onderhoud.  “Bij Omicron-infectie zonder vaccinatie is preventie niet voldoende.”

onderhoud. “Bij Omicron-infectie zonder vaccinatie is preventie niet voldoende.”

“Ik heb al mijn vaccinaties gehad. Laatste (herinnering) op 1 december 2021. Op 10 december heb ik positief getest op Covid-19. Moet ik dit als een vierde dosis beschouwen?”vraagt ​​François.

Inderdaad, volgens de laatste aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid, een infectie Bij Covid-19 is gelijk aan één Vaccin injectie. Het hangt er echter allemaal vanaf wanneer je besmet bent: meer dan drie maanden na de boosterdosis, of minder dan drie maanden later.

“Als de infectie meer dan drie maanden na de eerste dosis optreedt, is een tweede boosterdosis niet nodig. Inderdaad, een infectieuze aanval wekt een immuunrespons op die minstens gelijk is aan die van het boostervaccin.”Wij lezen Op de website van het ministerie van Volksgezondheid.

En “Als de infectie minder dan 3 maanden na de eerste dosis optreedt, is een tweede boosterdosis noodzakelijk. Het wordt dan geadviseerd om ten minste 3 maanden na infectie te wachten, voor mensen ouder dan 80 jaar, bewoners van verpleeghuizen en USLD’s of 6 maanden Na infectie voor mensen van 60 tot 79 jaar voorafgaand aan de tweede boostervaccinatie ».

In jouw geval, Francois, staat je verwonding dus niet gelijk aan een nieuwe dosis van het vaccin, omdat het te snel gebeurde nadat de booster werd geïnjecteerd, dat wil zeggen tien dagen later.

Lees ook: COVID-19. Is de vierde dosis verplicht? wij antwoorden u

Om verder te gaan en te begrijpen of een infectie het equivalent is van een dosis van een vaccin, vroegen we Yannick Simonin, een viroloog en onderzoeksprofessor aan de Universiteit van Montpellier. onderhoud.

READ  Productherinnering: Eet deze pijnstillers vooral niet als u allergisch bent!

Antilichamen tegen Spike

Wat gebeurt er in het lichaam tijdens een vaccininjectie of infectie?

Wanneer een persoon wordt ingeënt of geïnfecteerd tegen Covid-19, is de eerste reactie de humorale reactie. Dan maakt het lichaam na een paar dagen antistoffen aan om te voorkomen dat het virus binnendringt. Na enkele weken is er de immuunrespons die een geheugenrespons is. De cellen worden voorbereid om opnieuw te reageren als er een infectie optreedt.

In het geval van Covid-19 zijn RNA-vaccins effectief omdat ze beide soorten reacties stimuleren. Er zijn vaccins die alleen de humorale respons stimuleren, dit is bijvoorbeeld het geval bij geïnactiveerde vaccins, en dus misschien het Sinovac-vaccin. Maar in de meeste gevallen, in Europa, met de gebruikte vaccins, hebben we deze dubbele stimulans.

Hoe zit het met de kwaliteit van de immuunrespons, zowel bij infectie als bij vaccinatie?

Er zijn eigenlijk verschillende immuunreacties. Bij vaccinatie worden antilichamen aangestuurd voor eiwitpiekTerwijl in het geval van het Covid-virus het lichaam antilichamen ontwikkelt die ook naar andere eiwitten van het virus reizen.

Bij vaccinatie zijn de ontwikkelde antilichamen talrijker en effectiever tegen de piek, na infectie conflicteren de antilichamen ook met andere delen van het virus, wat kan worden vergeleken met het afzwakken van het immuunsysteem. Het bestrijdt niet alleen spike-eiwitten.

Lees ook: COVID-19. Ik heb pijn na de derde dosis, ben ik goed beschermd?

Met Omicron is een net geïnfecteerde, maar niet gevaccineerde, onvoldoende bescherming.

– Yannick Simonin

Wanneer krijg je de beste bescherming?

Bij de Omicron-variant blijkt uit de gegevens dat een persoon beter beschermd is na vaccinatie dan na infectie. Vaak zijn we beter beschermd tegen infectie, maar hier met deze alternatieve vaccinatie zal het effectiever zijn.

READ  Onderzoekers bereiden zich voor om 'kwantumlicht' te manipuleren

De beste bescherming is vaccinatie, twee doses, gevolgd door een infectie. Er zijn in de loop van de tijd belangrijkere en stabielere antilichamen. Beide doses van het vaccin verminderen de ernst van de symptomen.

Twee of drie doses, gevolgd door infectie, is waar de beste stimulatie wordt verkregen. Met Omicron is een net geïnfecteerde, maar niet gevaccineerde, onvoldoende bescherming.

Lees ook: COVID-19. Incubatie, infectie, symptomen: wat zijn de ommicron-variabelen veranderd?

Hoeveel maanden zijn beschermd?

Voldoet dit aan de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid met betrekking tot vaccinatie? Het ministerie verduidelijkt dat infectie in sommige gevallen een boosterinjectie kan vervangen.

Ja, dat is het. Maar alleen een besmette persoon, die niet is ingeënt, kan niet worden geacht een dosis van het vaccin te hebben gekregen.

Wat is de kennis over de beschermingsduur van vaccins?

Bescherming tegen symptomatische vormen wordt geschat 4-5 maanden na een vaccindosis, wordt dan zwakker, maar bescherming tegen ernstige vormen is nog steeds aanwezig bij ongeveer 80%.

Daarom zorgt een vierde dosis voor 60-plussers voor verhoogde beschermingsniveaus. Er kan een prikkel zijn voor een boosterdosis bij de algemene bevolking aan het begin van het schooljaar in september, maar dit is afhankelijk van de variabelen die op dat moment in omloop zijn.

Lees ook: COVID-19. Scherpe daling van het aantal gevallen in Frankrijk: wat kunnen we deze zomer verwachten?

We gaan naar een Een periode van rust de komende maanden. wij hebben Zwembad Immuunreacties in de bevolking: mensen die volledig zijn gevaccineerd, die zijn ingeënt en vervolgens besmet raken, die zijn geïnfecteerd met verschillende varianten … Maar een persoon die niet is gevaccineerd en besmet is met Omicron, heeft slechts een slechte bescherming .