Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ondanks de waarschuwingen van Ian Malcolm hoopt de partner van Elon Musk binnen 15 jaar Jurassic Park te bouwen

Ondanks de waarschuwingen van Ian Malcolm hoopt de partner van Elon Musk binnen 15 jaar Jurassic Park te bouwen

Zullen mensen niet leren van hun fouten? Ondanks de vele waarschuwingen van Ian Malcolm in Jurassic Park, hoopt Max Hodak (mede-oprichter van Neuralink) dat de mensheid binnen 15 jaar dinosaurusparken kan creëren.

Over het algemeen is de boodschap van Jurassic Park: de natuur vindt altijd een manier en neemt haar rechten terug, ongeacht wat mensen niet kunnen controleren. Zelfs als Jurassic Park op papier een droom is, zijn er tientallen redenen waarom het een slecht idee zou zijn om zo’n pretpark te openen.

Mede-oprichter van Neuralink, Max Hodak, schat echter dat de mensheid binnen 15 jaar in staat zal zijn dinosaurussen te herscheppen en een park te openen zoals Steven Spielberg zich had voorgesteld. Op Twitter zette de zakenman zijn gedachten uiteen: “Misschien kunnen we een Jurassic Park openen als we dat willen. Het kan 15 jaar veredeling en engineering kosten om een ​​paar super rare nieuwe soorten te krijgen.”

“Waarom zou je daar stoppen?”

Ter herinnering: door Neuralink te maken, proberen Elon Musk en zijn vriend de eerste hersen-machine-interface (ICM) te creëren om bijvoorbeeld mensen met een handicap te helpen. We begrijpen dat ze koste wat het kost streven naar vooruitgang in de wetenschap en de mensheid. Bovendien vindt Max Hoodack in een tweede tweet dat er een manier moet worden gevonden om nieuwe biodiversiteit te genereren. Omdat, zoals hij het uitdrukte: “Waarom daar stoppen?”

READ  Gratis download bevestigd 10/10 Dit is een veelgeprezen meesterwerk! Mis deze kans niet!

In ieder geval is Neuralink er al in geslaagd om relatief sluitende resultaten te behalen door hun hersenen te implanteren bij varkens en Apen onlangs​ Maar van daaruit tot het maken van Triceratops, zijn we er nog lang niet bij. En eerlijk gezegd, moet de wereld echt dinosaurussen weer zien?

Lees ook: