Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ondanks de aanpak van NSO Group heeft Frankrijk ervoor gekozen om eind 2020 geen Pegasus-spyware aan te schaffen

Als het om spyware gaat, is Frankrijk een uitzondering: in tegenstelling tot Veel Europese landen, heeft geen contract getekend met NSO Group voor toegang tot het vlaggenschip van zijn arsenaal, Pegasus-spionagesoftware voor smartphones. Ze weigerde volgens onze informatie zelfs officieel om eind 2020 een contract met het Israëlische bedrijf te ondertekenen.

Er was echter aarzeling binnen de staat toen: de wetenschapper En 16 internationale redactiekamers, ondersteund door AI, onthulden deze zomer dat deze spyware… gebruikt tegen het maatschappelijk middenveld, niet alleen in veel NSO-cliëntlanden, maar ook in Frankrijk, vooral tegen journalisten en advocaten, en mogelijk ook tegen President, De De premier en een deel van de regering. Sterker nog, naast Technische verificaties uitgevoerd Door anti-spionagebureaus om de omvang van de vervuiling op het hoogste niveau van het land te achterhalen, bevestigen veel hoge functionarissen dat globalisme Ter referentie: vanaf 19 juli is Pegasus niet gebruikt door een officiële Hexagon-dienst.

Lees de enquête: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Hoe de Franse inlichtingendienst Pegasus opspoorde na de onthulling van ‘The Scientist’

Dit vermoeden wordt verklaard: de gezanten van de NSO-groep leidden enkele maanden geleden een hardnekkige rechtbank van de Franse inlichtingendiensten. Tevergeefs, volgens onze informatie. De schuchtere reactie van de autoriteiten op de onthulling van “Project Pegasus” – Frankrijk was beperkt tot timide veroordelingen – Er zijn ook vermoedens ontstaan. Dit werd op 23 november kort nieuw leven ingeblazen door een artikel te publiceren in MIT-technologiebeoordeling, bewerend dat de Franse autoriteiten op het punt stonden Pegasus te bestellen bij NSO Group; Het decennium dat de ontdekkingen van Project Pegasus zou hebben belemmerd. aangevraagd door de wetenschapper In de nasleep van de Elysee ontkende officieel deze informatie.

READ  Gamescom 2021: Microsoft stelt een datum vast voor Xbox Stream! | Xbox One

Toegegeven, veel overheidsdiensten waren zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden van Pegasus. Het Israëlische bedrijf had alles in huis om veel rechters en politieagenten tevreden te stellen, die zich met name bezighielden met drugssmokkelzaken, ondanks het uitgebreide gebruik van smartphones en moderne applicaties die het traditionele afluisteren van telefoons niet toestaan. In veel gevallen is het geluidloos hacken van de telefoons van verdachten de enige manier om hun onderzoek vooruit te helpen. En de technische reputatie van NSO op dit gebied is ongeëvenaard: het is bijna de enige ter wereld die dat kan douche op afstand zonder dat het slachtoffer het weet En zonder op een kwaadaardige link te hoeven klikken, wordt de inhoud van een telefoon weergegeven.

Je hebt 47,4% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.