Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onbekende rotsen zouden de aarde miljarden jaren geleden bewoonbaar hebben gemaakt

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Venus, de brandende planeet met een dodelijke atmosfeer
Maak kennis met onze buurman Venus. De planeet, bijgenaamd de Evening Star, is altijd gefascineerd geweest door zijn heldere gloed in de schemering of zonsopgang. Het is onmogelijk om ongevoelig te blijven voor zijn schoonheid. Je wordt verliefd…

mij’Hadian Dit is de periode in de geschiedenis een land Het meest mysterieuze is dat we bijna geen archief hebben bewaard in terrestrische rotsen dat ons echt vertelt over de toestand van onze blauwe planeet meer dan 4 miljard jaar geleden. We weten niet zo goed of er in die tijd oceanen waren en nog minder of er leven is ontstaan. Ik volg berichten over dit onderwerp en sprak elkaar al tientallen jaren tegen..

Ongetwijfeld, in ieder geval in het begin van Hadean, was de aarde een tijdje bedekt door een oceaan het silhouet Globaal Zelfs als er zich uiteindelijk een korst zou vormen, de vulkanische activiteit en het bombardementasteroïden Gebaseerd op kometen Om van onze planeet een hel te maken die de planeet Hades, de Griekse god, minstens honderd miljoen jaar waardig is.

vormingstheorie zonnestelsel Het vertelt ons ook datAtmosfeer Van de aarde zou rijk moeten zijn Gas Koolzuurhoudend en bio-zuurstofvrij. Er moet dus sterk zijn Opwarming van de aarde En de Onze blauwe planeet moet veel op Venus lijken. Er moet rond deze tijd iets zijn gebeurd waardoor enorme hoeveelheden koolstofdioxide uit de atmosfeer zijn verwijderd.2 om het op te sluiten in rotsen.

Twee onderzoekers van Yale Universities en uw bureau in de Verenigde Staten, John Kurinaga en Yoshinori Miyazaki, ze hebben net gepubliceerd in de beroemde krant natuur Interessant artikel over ontwerp Voor de globale transformatie van de oeraarde, waardoor deze uit een bal gaat schieten naar mij ongeveer oceaanplaneet over een periode van ongeveer 500 miljoen jaar. Hun werk brengt een nieuw perspectief op het vangen van koolstofdioxide en het feit dat de aarde een bewoonbare en bewoonbare planeet is geworden, wat vandaag niet het geval is. Venustenzij men gelooft dat er argumenten zijn aangevoerd over de mogelijkheid van Detectie van fosfinedeeltjes in de bovenste wolkenlagen van de atmosfeer van Venus.

De verdwijning van het vreemde pyroxenite

Kurinaga en Miyazaki beweren nu dat tijdens het Hades-tijdperk, rotsen die vandaag niet meer bestaan, in wisselwerking stonden met het water. vloeistof Volgens geochemische processen toen de atmosfeer van de aarde 100.000 keer rijker was verzadigen vanaf vandaag.

wetten ThermodynamicaVloeistofmechanica en die van fysiek – fysiek En vanaf hier chemie Van de ondergrondse atmosfeer in Hadean Modeling, geconstrueerd met vergelijkingen Door geologen lijkt het er al op te wijzen dat wat de aarde van de hel heeft gered met een oppervlaktetemperatuur van meer dan 200 ° C, de rotsen bijzonder rijk waren aan metaal Behoort tot een grote familie van pyroxeen – van het Grieks πυρ (vuur) en ξενος (vreemdeling): “vreemdeling over vuur” -, silicaat Het zijn veel voorkomende componenten van stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten die tegenwoordig op aarde worden gevonden.

READ  Ernstige gevallen van Covid-19 zullen het IQ van patiënten beïnvloeden

Deze vreemde rotsen, die niet meer bestaan, waren bijzonder rijk magnesium En het zou onze planeet moeten bedekken, waardoor het een donkergroen uiterlijk krijgt, aldus de onderzoekers, die eraan toevoegden dat dit type gesteente (pyroxeniet) zou moeten reageren met koolstofdioxide.2 carbonaten geven.

Het idee dat carbonaten het mogelijk hebben gemaakt om enorme hoeveelheden koolstofdioxide uit de atmosfeer te verwijderen, die bestaat in de vorm van kalksteen Gedeponeerd onmiddellijk na Hadean, in antieke oceanenHet is niets nieuws en geologen hebben er lang over nagedacht.

Maar in het nieuwe model van Korenaga en Miyazaki, Jas Warmer en convectie dan HadeanArchiaans In combinatie met deze eigenaardige peroxinieten was het mogelijk om koolstofdioxide 10 keer sneller dan in eerdere modellen uit de mantel af te vangen en korst. Het zou slechts 160 miljoen jaar duren.

Als een bonus, zoals vermeld in een persbericht van Yale University, waren de interacties van de eerste oceaanwateren met het nu verdwenen pyroxeniet vergelijkbaar met die welke vandaag op het wereldberoemde niveau worden waargenomen. hydrothermale bronnen Van de verloren stad (The Lost City) in het midden van de Atlantische Oceaan.

Er zijn feedback levenloos Tussen zeewater en peridotiet in de bovenmantel in een proces dat bekend staat als peridotiet. Dit resulteert in rijke vloeistoffen waterstof en methaan, al deze processen zijn gerelateerd aan sommige theorieën De oorsprong van het leven op aarde.

Herve Cotten, astrochemicus, universiteitshoogleraar, LISA, Université Paris Est Créteil / Universiteit van Parijs / CNRS vertelt ons over de AstrobioEducation-website die u uitnodigt om exobiologie te ontdekken, een interdisciplinaire wetenschap die tot doel heeft de oorsprong van leven elders in de universum. Door middel van een educatieve reis verdeeld in 12 fasen, zullen onderzoekers uit verschillende disciplines je helpen begrijpen hoe de wetenschap werkt om fascinerende vragen te beantwoorden over het ontstaan ​​en onderzoek van leven elders dan op aarde. © Franse Vereniging voor Exobiologie

READ  Eerbetoon aan Celine DeLoisarch

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?