Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Om huidkanker te voorkomen, moet er meer gebeuren!

Covid effect op huidkanker? De impact van de epidemie op de preventie en het ziekteverzuim van de laatste keer dat er een einde is gekomen aan de resultaten van het samengaan met het nationale syndicaat van dermatologen en de huid van juni.

Werkelijk, Slechts 15% van de Fransen moest counseling uitstellen of afzien gedurende deze periode. Van degenen die bijzonder risico lopen, zijn ze slechts twee op de tien, volgens een Ipsos-enquête. Bovendien heeft volgens de antwoorden op de vragenlijst die SDNV naar dermatologen stuurde, slechts 2,5% van hen de indruk dat ze significant minder patiënten hebben gezien tijdens de pandemie, en 15,4% is “iets minder”.

Op de vraag: “Heeft u meer of minder ernstige aandoeningen opgemerkt die verband houden met een vertraagde diagnose?” Deze keer meende 42,6% van de professionals ‘iets meer gevallen’ te zien, maar bijna een op de twee (49,7%) merkte geen verschil en slechts 5,2% zag ‘veel gevallen’.

Dus als preventie nog niet perfect is in het licht van deze ziekten, kunnen alle soorten gecombineerd (kankers, huidkanker), Lijn Het is de meest voorkomende vorm van kanker, met 80.000 gevallen Het werd elk jaar in Frankrijk gediagnosticeerd, niet vanwege Covid-19. Eerder de fout van de verrassende paradox: “We merken dat het gevaar van de zon nu beter bekend is bij de Fransen, maar ze hebben hun praktijken niet echt aangepast”, vat Luc Solimovich, voorzitter van SNDV, samen.

Het problematische gebruik van ultraviolette stralen

Zo wordt de ontwikkeling van gedrag als onvolledig beschouwd. 81% van de ondervraagden zei dat ze zich vaak of altijd kleden om zichzelf te beschermen, en 64% zou overwegen om in de schaduw te schuilen. Maar 42% van de respondenten gaf toe dat ze nooit of zelden zonnebrandcrème aanbrachten, en meer dan een op de twee (57%) doet bijna altijd zonder hoofddoek. Zeker, dringt Luke Sulimowicz aan.” De beste bescherming is niet worden blootgesteld aan de zon, Of de huid wordt bedekt met kleding”, deze reflexologie is gedeeltelijk verworven.

READ  Covid-Omicron: Wetenschappers hebben ontdekt dat een nieuw ongelooflijk krachtig antilichaam in staat zal zijn om alle soorten van het virus te neutraliseren

Maar de hardnekkigheid van sommige praktijken die al een aantal jaren als gevaarlijk worden bestempeld, roept wel vragen op. 80% van de ondervraagden gaf toe dat ze vaak of altijd werden blootgesteld tussen 12.00 uur en 16.00 uur, wanneer de stralen sterker en schadelijker waren. In het bijzonder zei 17% dat ze hun huid voor de zomer “voorbereiden” met UV-sessies in cabines, met een hoge prevalentie onder de 25-jarigen, waarbij 31% de praktijk gebruikte.

“Dit aantal schokt me”, zegt de SNDV-voorzitter, “omdat het zo lang geleden is dat we tegen dit vooroordeel hebben gevochten, dat het een goed idee is om je huid met UV-stralen voor te bereiden op de zon.” Net als bij blootstelling aan de buitenlucht, verhindert het zonnen binnenshuis niet dat het “zonnekapitaal” elke keer dat onze huid onbeschermd tegen de stralen wordt beschadigd, beschadigd raakt.

Een derde van de Fransen gaat nooit naar een dermatoloog

Wat preventie betreft, loopt het vooral voor op de profielen die het meeste risico lopen. In de eerste plaats mensen met lichte, blonde of rode ogen, die meer dan vijftig moedervlekken hebben, een familiegeschiedenis van huidkanker hebben of ernstige zonnebrand hebben gehad in de kindertijd.

In deze risicogroep voor huidkanker ziet één op de drie mensen minimaal één keer per jaar een dermatoloog, zoals in hun geval aanbevolen. Maar daarentegen zegt slechts één op de vijf Fransen dat ze er één keer per jaar heen gaan en een derde nooit. Regelmatig uw huid laten zien aan een specialist is echter de beste manier om kanker in een vroeg stadium op te sporen. In sommige gevallen redt een snelle behandeling het leven van patiënten door simpelweg metastasen te voorkomen.

READ  De Hubble-telescoop is kapot, maar moet binnenkort opnieuw worden opgestart

We moeten echter onze gewoontes veranderen. Huidkanker, vooral melanoom, dat het gevaarlijkst is, neemt in Frankrijk toe. Dit ondanks recente verbeteringen in preventie en screening. Een fenomeen dat kan worden verklaard door de democratisering van vakanties in de zon, waardoor een groter deel van de bevolking wordt geconfronteerd met de gevaren van de zon. Daarom, als het gaat om het herontdekken van het geluk van het buitenleven, dringt Luke Solimovich, na de winter thuis door te brengen, op hetzelfde aan: “Bescherm jezelf. Want als de zon gelukkig is, is het ook gevaarlijk.