Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Menselijke cellen kunnen RNA-sequenties omzetten in DNA

Een groep onderzoekers van de Thomas Jefferson University heeft het eerste bewijs geleverd dat delen van RNA kunnen worden gerecombineerd tot DNA.

Volgens veel mensen kunnen de polymerase-enzymen in onze cellen alleen DNA in RNA vertalen en niet andersom. Wetenschappers hebben nu echter bewezen dat het tegenovergestelde ook mogelijk is.

DNA – Krediet: Pixabay

De school zei in een verklaring dat het team, dat de functie van polymerase bestudeerde, gelooft dat de bevinding “een uitdaging is voor de gevestigde orthodoxie in de biologie”. Genade of genade polymerase, zouden de cellen DNA in een nieuwe populatie kunnen repliceren, zodat het in een nieuw gevormde cel zou passen. Deze ontdekking komt later Andere wetenschappers zijn erin geslaagd om DNA uit de lucht te halen.

In de experimenten testte het team van wetenschapper Richard Pomerantz theta-polymerase tegen het HIV-reverse-transcriptase-enzym, een van de meest bestudeerde stoffen. Ze konden aantonen dat theta-polymerase in staat was om RNA-boodschappen om te zetten in DNA.

Waar kan deze ontdekking voor worden gebruikt?

Bij het testen was theta-polymerase efficiënter en veroorzaakte het minder fouten bij het gebruik van de RNA-sjabloon om nieuwe DNA-berichten te schrijven dan bij het kopiëren van DNA naar DNA.

Deze ontdekking zal waarschijnlijk enkele centrale aannames in de biologie veranderen en kan gevolgen hebben voor veel gebieden van de biologie. In feite zou deze ontdekking de weg kunnen effenen voor verdere studies Wetenschappers helpen het belang te begrijpen van een mechanisme dat in staat is om RNA-berichten om te zetten in DNA in onze cellen.

Bovendien kunnen onderzoekers RNA-fragmenten gebruiken om ontbrekende stukjes in beschadigd DNA te reconstrueren. Bovendien beweren onderzoekers dat theta-polymerase in hoge mate tot expressie wordt gebracht in kankercellen en de groei van kankercellen en resistentie tegen chemotherapiemedicijnen bevordert. Daarom is het een potentieel doelwit voor toekomstige antikankertherapieën..

READ  De blinde man heeft na 40 jaar blindheid gedeeltelijk zijn gezichtsvermogen teruggekregen dankzij optogenetica

« Het zou spannend zijn om beter te begrijpen hoe theta-polymerase-activiteit op RNA bijdraagt ​​aan DNA-herstel en kankercelproliferatie. aldus Pomerantz. verwacht, Andere wetenschappers willen een ‘maanschip’ bouwen om het DNA van 6,7 miljoen soorten op de maan op te slaan.

Bron: wetenschap dagelijks