Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Om het meesterwerk van Ridley Scott beter te begrijpen

Uitgebracht in de bioscopen in 1982. Blade Runner Het fascineert vandaag nog steeds. Documentaire voorbij verbeelding Biedt een thematische analyse van het meesterwerk van Ridley Scott. Het is voldoende om opnieuw in de donkere toekomst van Deckard en zijn replica’s te duiken.

Wie heeft er niet eerder van gehoord? Bijna sinds het begin van de zevende kunst heeft sciencefictionfilm kijkers gefascineerd, geboeid, ondervraagd en geschokt. Dit is hoe astronaut Thomas Bisquet Hij onthulde ons welke geweldige film(s) van dit soort hem onderscheiden. van zwaartekrachtEn de Inclusief de heldin Zou het een andere actrice kunnen zijn dan Sandra Bullock? naar mij interstellaireRuimtevlucht door Christopher Nolan Gebaseerd op volledig geloofwaardige theorieënAan meesterwerken geen gebrek. Maar als er één titel is die opvalt als kampioen in welke categorie dan ook, en de ultieme referentie is in SF, dan is het zonder twijfel Blade Runner.

Blade Runner, een absolute referentie in SF

Uitgebracht in de bioscoop in 1982, een film geschreven door Ridley Scott Het wordt regelmatig genoemd als een van de meest invloedrijke werken van de zevende kunst. Zowel avant-garde dystopie als nihilistische film, deze duik in het futuristische Los Angeles wordt geleid door Harrison Ford is nog steeds in de bloei van zijn carrière. degene Wie heeft net Han Solo gespeeld? In de eerste twee Star Wars worden drastische veranderingen vastgelegd in de huid van Deckard, een Blade Runner-type jager, die tot taak heeft vier replica’s op te sporen, die gevaarlijke mensen worden. De ingewikkelde en betoverende film ontwikkelt een rommelige wereld die nog steeds bestaat en heeft invloed gehad op alle sciencefictionfilms die sindsdien zijn uitgebracht. Het volstaat om achter de schermen aandacht te besteden aan deze absolute referentie.

READ  Le Chant du Loup: bestaat het gouden oor echt? - Nieuws van de bioscoop

Blade Runner: Beyond FictionDuik in het hart van de toekomst

Uitgezonden op Aarti, de documentaire Blade Runner: Beyond Fiction Biedt een objectieve analyse van de film van Ridley Scott. Het is vooral te danken aan een veelbewogen schietpartij, met veel misverstanden tussen de Amerikaanse artistieke bands, en de Britse regisseur, die daar zijn eerste ervaring in Hollywood beleefde. Het belangrijkste doel van dit niet nader genoemde ontwerp is om enkele schaduwtechnici het woord te geven, om de verbazingwekkende details van dit futuristische avontuur dat zich afspeelt in … 2019 te benadrukken! Door te krassen in het proces Blade Runner 2049, kwam, die splitste toen het in 2017 in de bioscoop werd uitgebracht. Terwijl de laatste fans van de originele film waarschijnlijk niets nieuws zullen ontdekken (vooral de parallellen). Metropolis door Fritz Lang, een ander SF-monument), is dit een uitstekende portal voor het grote publiek. Wat eindigt door een eeuwenoud debat te doorlopen, door voor eens en voor altijd uit te leggen dat de enige “echte” versie van de film, onder meerdere releases gedurende tientallen jaren, de “final cut” is die Ridley Scott wilde en in 2007 werd uitgebracht.