Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Olifant doodt stroper in Kruger Park, Zuid-Afrika

Een man die ervan verdacht wordt een stroper te zijn, is vorige week gedood door een olifant in het Krugerpark, Zuid-Afrika.

Volgens een woordvoerder van de dierentuin vonden rangers het lichaam door de sporen te traceren die de man en zijn handlangers op de grond achterlieten. Parkambtenaren legden uit dat Nieuws 24 Om een ​​anonieme oproep te ontvangen, gelanceerd in de voetsporen van de ongelukkigen.

“Er is niets anders gevonden dan dit lichaam. We denken dat hij is overreden door olifanten vanwege de aard van de verwondingen die hij heeft opgelopen”, aldus het parkpersoneel.

Ze legden ook uit dat hij niet de enige vermoedelijke stroper is die onlangs in Kruger Parks is vermoord, aangezien vorig jaar de schedel van een andere man werd gevonden, die ervan verdacht werd een illegale stroper te zijn. Zwart maakte er een feest van.

Het Kruger National Park, gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika, is een uitstekende plek om enkele van de dieren te zien, waaronder de beroemde “Big Five” (leeuw, buffel, olifant, neushoorn en tijger). Het is ook een bekend legaal jachtreservaat en veel jagers wagen zich daar om dieren te doden waarvan het doden in principe verboden is.

De bandieten zijn op zoek naar ivoren slagtanden van olifanten of hoorns van neushoorns. Het Wereld Natuur Fonds heeft gewaarschuwd dat de olifant door deze illegale jacht zou kunnen uitsterven. 70% van de slangenpopulatie is in 40 jaar tijd verdwenen. Naar schatting worden er elk jaar 20.000 olifanten gedood voor de ivoorhandel, of één dier per 26 minuten.

READ  Frankrijk versnelt vaccinatie, live debat over de hele wereld over het verhogen van patenten