Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Virginia beschuldigt Barack Obama de Republikeinen van het bedreigen van de democratie

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama beschuldigde de Republikeinen op zaterdag 23 oktober van het bedreigen van de democratie in de aanloop naar bijzonder nauwe lokale verkiezingen, die worden gezien als een nationale test voor de populariteit van Joe Biden, aangezien de huurder van het Witte Huis bitter onderhandelt over een enorm investeringsplan met het Congres.

Obama was vóór 2 november naar Richmond, in het conservatieve zuiden van de staat, gereisd om de democraat Terry McAuliffe, 64, de gouverneurskandidaat uit Virginia die te maken heeft met de Republikeinse Trump-kandidaat Glenn Yongkin, 54, te steunen. stemmen.

In het bijzijn van een paar honderd enthousiaste jonge activisten, bijeengekomen aan de Virginia Commonwealth University in Richmond, beweerde de heer Obama dat de heer Yogkin het onderwijs zou stopzetten, de toegang tot abortus zou verminderen en zijn steun zou verlenen aan de beschuldigingen van voormalig president Donald Trump, die beweert dat de presidentsverkiezingen van hem zijn gestolen.

“Voor zover ik weet, is de belangrijkste boodschap van Terry’s tegenstander dat hij een man is zoals iedereen omdat hij fleece draagt. Hij beschuldigt scholen ervan onze kinderen te hersenspoelen.zei meneer Obama. Hij zei ook dat hij de stemmachines die bij de laatste stemming werden gebruikt, wilde controleren. (…) Moeten we geloven dat hij onze democratie zal verdedigen? “

Biden won Virginia met 10 punten in 2020, en de Republikeinen hebben sinds 2009 geen verkiezingen meer gewonnen in die staat, maar de voorsprong van McAuliffe in de peilingen is in de loop van de weken ontdooid en bevindt zich nu in de foutmarge. De heer Obama, die vijf jaar na zijn vertrek uit het Witte Huis de populairste democraat in de Verenigde Staten blijft, wilde Afro-Amerikaanse kiezers bijeenbrengen, een belangrijk electoraat in deze zuidelijke staat, vooral in de regio van Richmond, waar het een van de meest belangrijke symbolen van zijn verleden Slavernij in het land, een standbeeld van de Zuidelijke generaal Robert Lee, werd vorige maand opgericht.

READ  Een nieuwe bittere mislukking aan de horizon voor Joe Biden, en zijn electorale hervorming in gevaar
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Joe Biden staat in de frontlinie om zijn wetsvoorstellen te verdedigen

Biden zal naar verwachting volgende week in Virginia aankomen

Dankbaar om te begrijpen waarom we dat kunnen zijn “vermoeiend” In de politiek betoogde hij « Si John Lewis [figure de la lutte pour les droits civiques mort en 2020] We worden niet moe, we hebben niet het recht om moe te worden”.

Voorafgaand aan de heer Obama reisden First Lady Jill Biden, vice-president Kamala Harris en een van de rijzende sterren van de Democratische Partij, Stacey Abrams, naar Virginia om campagne te voeren voor de heer McAuliffe. De Amerikaanse president zelf wordt daar volgende week verwacht.

De overwinning van McAuliffe zal een impuls geven aan het enorme investeringsprogramma dat de linkervleugel van de Democratische Partij door het Congres probeert te halen. De mislukking zou kunnen leiden tot meer voorzichtigheid bij de gematigde vleugel van de partij, die nog steeds terughoudend is om in te stemmen met het uitgeven van ongeveer $ 3 biljoen.

Yongkin richtte zich op scholen en voerde campagne tegen het verplichte masker dat de kiezers van Donald Trump haten. Tot nu toe heeft hij zorgvuldig vermeden de beweringen van de voormalige president te steunen dat de verkiezingen van hem waren gestolen. Mr. Trump heeft Virginia niet bezocht. Op 13 oktober nam hij zelfs deel aan een pro-Yongkin-campagnebijeenkomst die werd bijgewoond door zijn voormalige adviseur Steve Bannon.

De wereld met AFP