Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Viktor Orban hekelt de positie van de “vijand” van de Europese Unie

“Wij, David Goliath, kunnen het beste worden vermeden”, voegde de Hongaarse premier eraan toe, terwijl hij zijn steun betuigde aan Warschau in het conflict tussen hem en Brussel.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Viktor Urban verheft zijn stem. De Hongaarse premier, die op zaterdag 23 oktober bijeenkwam in Boedapest, zes maanden voor de parlementsverkiezingen die zwaar beloofd waren te worden, hekelde het standpunt van de Europese Unie tegenover zijn land en Polen, dat volgens hem past bij de Sovjet-Unie. “De Europese Unie praat met ons en gedraagt ​​zich met ons en met de Polen als vijanden”Hij werd ontslagen, in het bijzijn van een menigte sympathisanten, verzameld voor een betoging ter gelegenheid van de nationale feestdag ter herdenking van de Hongaarse opstand tegen de Sovjet-Unie in 1956.

‘Brussel had beter kunnen begrijpen dat zelfs de communisten ons niet bereikten. Wij David Goliath hadden beter vermeden kunnen worden.’ Hij voegde eraan toe en sprak zijn steun uit voor Warschau in de strijd tussen Warschau en Brussel over de onafhankelijkheid van de rechtbanken en het primaat van het Europese recht.

Tienduizenden mensen hebben de reis gemaakt en eerder door de straten van de hoofdstad gelopen. De 58-jarige soevereine leider, die aan de macht was van 1998 tot 2002 en sinds 2010 onafgebroken, moet sinds vorige week rekenen met zijn belangrijkste rivaal Peter Marky G.G., 49, de conservatieve burgemeester en verrassende winnaar van de voorverkiezingen van de staat. Zondag beurzen. Experts voorspellen een zeer close gevecht in april 2022, in tegenstelling tot Viktor Urban jaren geleden.

READ  Live - "Niets is gewonnen": Emmanuel Macron roept op tot vaccinatie