Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mysterieuze verdwijning van honden omringd door lava

Mysterieuze verdwijning van honden omringd door lava

Geplaatst op zaterdag 23 oktober 2021 om 09:59

Ze zouden worden gered door een gigantische drone, maar vier honden die vastzaten door lavastromen op het eiland La Palma, wiens lot Spanje fascineert, verdwenen op mysterieuze wijze, niet wetende wie hen kon redden.

verdampt. Deze uitgehongerde honden, wiens foto’s wijd en zijd op internet circuleerden en wekenlang vastzaten in een soort hek omringd door lavastromen van de Cumbre Vieja-vulkaan, in de stad Todoc, waren een doelwit voor iedereen. Aandacht.

Na oproepen van verenigingen van bewoners en dierenbescherming werd een reddingsoperatie voor meerdere dagen voorbereid door Aerocameras, die groen licht kreeg van de autoriteiten om de slagtanden te infiltreren met een gigantische drone van 50 kilogram uitgerust met een ‘widespread steel missile’. Duidelijk.

Maar een van zijn drones die donderdag over het gebied vloog, ontdekte dat de honden er niet meer waren. Toen besloot Aerocameras vrijdag om de operatie te beëindigen en zijn teams terug te sturen naar Galicië (noordwest-Spanje), waar het bedrijf is gevestigd.

“Na het uitvoeren van verkenningsmissies door de hele veiligheidsperimeter waar de honden zich zouden bevinden te bestrijken, kunnen we zeggen dat onze drones geen spoor van de dieren hebben gedetecteerd”, schreef Aerocameras vrijdag op Twitter.

Donderdag zei het bedrijf dat het “voetafdrukken van mensen die het gebied binnenkwamen” had gedetecteerd, maar dat het verboden was.

Wie had deze honden kunnen redden?

Op sociale netwerken werd een anonieme video geplaatst met luchtfoto’s van het gebied en het lege blikje, evenals een wit canvas gespannen over een van de lage muren rondom de plaats en waarin werd verklaard dat “de moed van La Palma. Met de honden gaat het goed.” Getekende brief van “All Risks Agency” met verwijzing naar de Amerikaanse televisieserie uit de jaren 80.

READ  De beroemde Keniaanse paleontoloog Richard Leakey is overleden

Als sommigen het gebaar van dierenrechtenactivisten naar voren hebben gebracht, denken anderen, zoals Animal Aid Society Leales.org, die begin oktober berichtte over geïsoleerde en hongerige hoektanden, aan de familie van de eigenaar(s) van de hond.

De politie en de lokale autoriteiten konden deze informatie niet bevestigen en evenmin duidelijk maken of er een onderzoek was ingesteld.

De zaak ging vrijdag verder en zorgde voor opschudding op sociale media. Leales.org heeft meer dan 15.000 euro aan donaties ontvangen na het openen van een online poesje voor honden.

De uitbarsting van Cumbre Vieja, die op 19 september begon, kostte nog steeds niemand het leven, maar veroorzaakte grote schade: lava bedekte 886 hectare en verwoestte 2.122 gebouwen, waaronder honderden huizen, volgens het rapport.