Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oktober 2021: Sunshine-records zijn al gebroken!

via Cyril Duchesnemeteoroloog

Na een gure zomer met veel regen en onvoldoende zonlicht, werd deze oktober gekenmerkt door lange periodes van droog en zonnig weer. Het teveel aan zonneschijn bereikt een gemiddelde van 40% in Frankrijk, en zonneschijnrecords zijn al gebroken in steden als Nantes, Dijon en Poitiers.

Het lijdt geen twijfel dat oktober 2021 tot de top 3 van oktober behoort. Dankzij de hoge druk die het grootste deel van de maand heerste, zou de zon dicht bij oktober 2017 en 2018 moeten staan, wat erg zonnig was.

Veel voorkomende hogedrukomstandigheden

Met uitzondering van de verstorende start in oktober en het passeren van storm Aurora op 21 oktober, heersten er in oktober grotendeels hogedruk. Behalve enkele oevers van lage ochtendmist of wolken in sommige vlaktes of valleien, kon de zon overdag vaak de overhand hebben. Fenomenen op laag niveau waren vaak zeer aanwezig in de herfst en zeer beperkt in oktober. In feite heeft Frankrijk vaak een hogedrukrand gehad die weinig wind en een niet erg vochtige luchtmassa toestaat.

Dit mooie naseizoen ging vaak gepaard met een heerlijke ochtendfrisheid met de eerste vorst van het seizoen. Maar ’s middags was het gevoel door de goede zonneschijn vaak erg prettig. De temperaturen in oktober zullen dus dicht bij normaal zijn.

Registreer de rijzende zon in de centrale regio’s.

Van het Midwesten tot Bourgondië is overtollig zonlicht het belangrijkste, met al recordrecords in steden als Nantes, Dijon en Poitiers. Andere steden als Nevers, Cognac en Châteauroux zijn dicht bij records die tegen het einde van de maand ongetwijfeld zullen worden verbroken.

READ  Michelle Symes zet de langetermijngevolgen van de ziekte op een rij

Als de zon donderdag en vrijdag nog redelijk dominant was, zou dat niet het geval zijn In het laatste weekend van oktober, wanneer het weer naar verwachting erg onstuimig en onstuimig zal zijn.