Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 in Perpignan: “De epidemie trilt weer, maar het lijkt erop dat we op weg zijn naar een meer chronische situatie”

Als het infectiepercentage zich langzaam voortzet – 45 gevallen per 100.000 inwoners deze woensdag 27 oktober – gaat de Covid-epidemie rustig verder in de Pyrénées-Orientales.

Langzaam maar zeker nadert de incidentie de alarmdrempel in de Pyrenees orientales. Het is woensdag 27 oktober, 45 gevallen per 100.000 inwoners, vijf punten boven de alarmdrempel waarvoor bij terugkeer van Halloween een masker naar school moet worden teruggestuurd. “Het is duidelijk dat de zaken sinds een paar dagen weer aan het schudden zijn. Langzaam in de Pyrénées-Orientales, terwijl de stijging van de incidentie meer uitgesproken is in Aude (56) of vooral Aveyron (103)”, Hugues Aumaître merkt op. in P.-O. De meest getroffen leeftijdsgroepen zijn nu 30-39 jaar (70), 20-29 jaar (63) en 40-49 jaar (61).

“Twaalf Covid-patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis in Perpignan, van wie 9 op de intensive care, waar de verblijven lang zijn. We zijn op dit moment ver verwijderd van de situatie in Duitsland of Engeland. We ontwikkelen ons in het ziekenhuis in een chronische toestand meer dan alleen een systeemcrisis. Altijd met grote voorzichtigheid.” Het hoofd van de afdeling infectie- en tropische ziekten van het ziekenhuis vult aan. “Het blijft natuurlijk om de gevolgen te meten van het verlaten van de barrièrebewegingen en het mengen van de bevolking tijdens deze schoolvakanties.”

Met 80,7% van de bevolking volledig gevaccineerd, is Pyrénées-Orientales begonnen met Fase IIINS De dosis van het vaccin is “vrij regelmatig”. “Kwetsbare en immuungecompromitteerde 65-plussers tonen een echte drive. We kunnen ons voorstellen dat dat tegen het einde van het jaar 3NS De dosis wordt gegeneraliseerd naar de gehele populatie. Bovendien zijn therapeutische proeven met nieuwe antivirale geneesmiddelen bemoedigend en moeten ze nu op grotere schaal worden gemeten.”

Als er geen delta + variant wordt gedetecteerd in P.-O. Zelfs hier, “Er is geen reden waarom dat niet op een dag zou gebeuren. Dan zal het nodig zijn om de gevolgen te meten.”

READ  "Waarom zijn de zee en de oceanen zout?", Vraagt ​​de 9-jarige Eli.