Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oekraïne in rep en roer na vernietigend rapport van het Wereldantidopingagentschap

Volgens een onderzoek genaamd “Operatie Hercules”, dat begon in 2019 en dinsdag werd gepubliceerd door het Wereldantidopingagentschap, hielpen de Oekraïense antidopingautoriteiten deze atleten door de mazen van de controles te glippen door hen te waarschuwen voor aanstaande tests. Of door geheime testen te organiseren. Volgens het World Anti-Doping Agency dateren deze praktijken uit 2012.

“Operatie Hercules heeft ernstige twijfels doen rijzen over de integriteit van de dopingtestpraktijken van NADC.” (Oekraïense antidopingautoriteit), op zijn bekwaamheid en op bepaalde leden van zijn personeelDat meldt de onderzoeksdirecteur van het Wereldantidopingagentschap, Gunter Junger. Bovendien wijzen de duur en de schijnbare onbeschaamdheid van deze praktijken op een ontregeling van NADC. Operatie Hercules heeft overtuigend bewijs bevestigd dat de Nadec National Football Club bezig was met telefoontjes of contact had opgenomen met de atleten via hun coaches om hen te vragen aanwezig te zijn op hun terrein om de volgende dag te testen. “

Ten minste zes frauduleuze tests voor de Olympische Spelen in Tokio

Het persbericht geeft aan dat deze praktijken vaak voorkomen bij de start van belangrijke internationale wedstrijden en dat het zo is dat een hele nationale sportploeg is getest. Volgens het rapport werden ten minste zes van deze tests in 2021 ten onrechte gepresenteerd als negatieve tests buiten wedstrijdverband, voorafgaand aan de Olympische Spelen in Tokio.

Als de feiten worden bevestigd, loopt Oekraïne het risico uitgesloten te worden van de komende Winterspelen in Peking (4-20 februari 2022).