Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oekraïense Alexander Usyk vernietigd, Anthony Joshua verliest WBA-WBO-IBF zwaargewicht riemen

De Engelse Anthony Joshua, duidelijk favoriet bij het behouden van zijn WBA-WBO-IBF-zwaargewichttitels, was diep teleurgesteld met een verlies op punten (112-117, 112-116, 113-115) voor de Oekraïner Alexander Usyk, zaterdagavond in Londen. Het nieuwe Tottenham Hotspur-stadion, dat vol zit met meer dan 64.000 toeschouwers.

Zonder ooit uit zijn reserves te komen, was Joshua tevreden met zijn straight streak vanaf links, terwijl Usyk, die geen echt zwaargewicht is, afkomstig van een licht zwaargewicht, altijd het initiatief hield. Zonder briljant te zijn, was hij constant actief, weddend op zijn volgorde en snelheid, en hij aarzelde niet om te dichtbij te komen.

Unified World Heavyweight Champion USIC (34) zorgde voor een sensatie in zijn derde zwaargewicht gevecht. Ongeslagen met 19 overwinningen in evenveel gevechten (13 overwinningen voor de limiet), werd hij de duidelijke kanshebber voor de confrontatie van de WBC Championship-winnaar tussen de Engelse titelverdediger Tyson Fury (33) en de Amerikaan Deontay Wilder (35), gepland voor 9 oktober in Las Vegas.

Joshua zou aan zijn toekomst moeten twijfelen

Een dergelijk duel, dat de vier wereldtitels combineert, zal de onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht bepalen en zal gemakkelijk 90.000 toeschouwers verzamelen in het Wembley Stadium. Wat Joshua betreft, die op 31 zijn tweede nederlaag in 26 gevechten toegaf (22 overwinningen voor de max), hij moet zich afvragen wat zijn toekomst is, of hij een sport wil blijven spelen die zo agressief is als boksen, hij is erg rijk.

De eerste ronde was een controleronde, waarbij elke man, in het midden van de ring, zijn voorarm recht, links voor Joshua’s rechts en rechts voor Usiks links, maar de uitdager slaagde er niettemin in om drie keer zijn linkerhand te passeren. De Oekraïner was mobieler in de tweede ronde, maar moest, kleiner van formaat, naar voren rennen en zich blootstellen aan de staking. Zijn risico’s wierpen zijn vruchten af, en aan het einde van de derde ronde raakte zijn linker duidelijk Joshua die voor de treffer aanviel. Usyk werd dicht bij het rechteroog geknipt en vertraagde op de vierde, terwijl Joshua niet uit zijn reserve kwam.

READ  Er zijn geen Fransen meer op Roland Garros na het uitschakelen van Hugo Gaston tegen Holger Ron

In de zesde ronde slaagde de Engelsman voor het eerst in een rechtse redding. Maar terwijl hij in gevaar leek, hernam de Challenger de leiding op de zevende. Maar op de achtste sloeg Joshua hem herhaaldelijk in het lichaam.

Vast in de touwen aan het einde van het gevecht

Op de tiende dag werd de tegenstander scherp in de juiste boog gesneden, terwijl het rechteroog van de held plotseling werd gesloten door een enorme blauwe plek, die de snijdende man tijdens rust liet verdwijnen.

Op de elfde moest hij zich vastklampen om te herstellen na een blessure. En in de twaalfde en laatste ronde schudde hij, geblokkeerd met zijn rug naar de touwen, hij had kunnen worden gestopt als de bel niet had geklonken.