Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oefening: En de optimale tijd om de vetverbranding te maximaliseren is …

Oefening: En de optimale tijd om de vetverbranding te maximaliseren is …

De oefening ’s avonds zal eerder helpen om te “ontstressen” en te ontspannen door op cortisol te spelen. Ochtendtraining is meer metabolisch. Dit wisten we al lang. De studie helpt het fenomeen dieper te verklaren.

De oefening die 's avonds wordt gedaan, zal eerder helpen

©Flickr/Mikbird

metabolisme

Onderzoekers van het Karolinska Institutet en de Universiteit van Kopenhagen ontdekten dat de timing van oefeningen het vetmetabolisme bij muizen kan aanpassen.

Atlantische Oceaan: Onderzoekers van het Karolinska Institutet en de Universiteit van Kopenhagen ontdekten dat de timing van oefeningen het vetmetabolisme bij muizen kan aanpassen. Is dit nieuw? Wat zijn de monitoringmethoden?

Christoffel De Jaeger: Ze proberen een vraag te beantwoorden die al lang wordt gesteld: wanneer is het ideale moment om te sporten? Dit werk omvat muizen en voert zeer invasieve experimenten uit. Ze nemen monsters van vetcellen en die worden specifiek geanalyseerd op het niveau van de metabole activiteit van de cel. En ze realiseerden zich dat vanuit een metabolisch oogpunt, met name wat betreft vetbeheer, lichaamsbeweging meer lonend is als het ’s ochtends wordt gedaan.

Bij dierstudies moet altijd de kwestie van overdracht op de mens worden gesteld. Maar wat u moet onthouden, is dat er veel factoren zijn die vetweefsel beïnvloeden: hormonen, temperatuur, wat u eet en, in feite, lichaamsbeweging. Oefening veroorzaakt genetische reacties op cellulair niveau. Dit wordt met name benadrukt door niet-veresterde vetzuren, die een marker zijn van vetcelactiviteit.

Nieuw is de diepgang van het werk. Ze kijken niet alleen of er meer of minder vetverlies is, zuurstofopname en kooldioxide-uitstoot, maar ze gaan echt tot op moleculair niveau kijken welke genen geactiveerd worden.

READ  Occitani: Gezien het vroege begin van een grieppandemie, "is het dringend nodig om mensen die risico lopen te vaccineren"

Hoe kan trainen op verschillende tijdstippen van de dag de verbranding van vetweefsel door het lichaam beïnvloeden?

Bij mensen weten we allemaal dat fysieke oefeningen ’s ochtends moeten worden gedaan om de beste fysieke en spierresultaten te krijgen en om zoveel mogelijk vet te verbranden. Een oefening die ’s avonds wordt gedaan, heeft geen gelijke waarde. Het wordt het best gebruikt om te “ontstressen” en te ontspannen door met cortisol te spelen. Ochtendtraining is meer metabolisch. Dit wisten we al lang. De studie helpt het fenomeen dieper te verklaren.

Wat ons ook opvalt is een belangrijke associatie met licht – de muizen zijn erg afhankelijk van de circadiane cyclus -. Dit is een van de redenen waarom aerobics overdag het beste werkt.

Heeft de hoeveelheid geconsumeerd voedsel invloed op de waarnemingen?

Wat we meestal weten, is dat de hoeveelheid voedsel die eenmaal is gemetaboliseerd, direct wordt geconsumeerd door spieractiviteit of wordt opgeslagen. Voedsel wordt ’s ochtends beter gemetaboliseerd. Wat de studie echter zegt, is dat voedsel het proces niet verandert.

Wat kun je leren van deze studie?

Wat ook interessant is, is dat wanneer er fysieke training is bij de knaagdieren, dit het onderhuidse vet remodelleert door de grootte van de vetcellen te verkleinen, maar ook door de opname van glucose door de cellen te verhogen en het metabolisme van de vetcellen te verhogen. Het helpt ook het vetcelmetabolisme te verhogen en ontstekingsmarkers te verminderen. Het is belangrijk om te onthouden dat dit nog steeds een diermodel is en dat het altijd complex is. De hier verzamelde gegevens stellen mensen in staat om via een omweg naar dezelfde resultaten te zoeken om te zien of dezelfde genen aan het werk zijn.

READ  10.000 jaar oude skeletten vinden de geschiedenis van een heel land opnieuw uit