Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Extreme wiskunde-uitdaging: wat is het ontbrekende getal in deze reeks? Maak het slapende genie in jezelf wakker!

Wiskundige puzzels en logische tests worden zeer gewaardeerd vanwege hun zeker vermakelijke en motiverende kant, en zijn erg populair geworden op sociale netwerken. Door ons waarnemingsvermogen, rede en creativiteit te testen, stellen deze puzzels ons in staat om onze vaardigheden te testen, maar ook om meer te leren over de manier waarop we denken en beslissingen nemen.

Bovendien is het voor ons ook een geweldige manier om onze vaardigheden en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen.

De uitdaging van vandaag wordt door velen beschouwd als een van de moeilijkste puzzels die er bestaan. Slechts 1% van de deelnemers slaagde erin het op te lossen door het vereiste aantal in minder dan 30 seconden te vinden.

Heb je jezelf altijd beschouwd als een intelligent persoon met een goed gevoel voor logica? Met deze quiz heb je de mogelijkheid om het te bewijzen door het ontbrekende nummer te ontdekken.

Wiskunde-uitdaging en IQ-test

In de volgende afbeelding ziet u de zeshoek. 9 nummers gerangschikt in verschillende geometrische vormen (vierkant, cirkel, driehoek en andere), erin ingevoegd. De uitdaging is om het ontbrekende getal te vinden dat het vraagteken zal vervangen, en dat, binnen maximaal 30 seconden.

De puzzel lijkt in eerste instantie misschien eenvoudig. Door echter naar de getallenreeks te kijken, zult u zien dat het inderdaad een puzzel is en geen eenvoudig rekenspel.

Om de oplossing te vinden, zult u goed moeten focussen met behulp van logica en gezond verstand in uw analyse van de situatie. Voor de deelnemers die slagen voor de test, is de beste aanpak om de items zorgvuldig te onderzoeken en te proberen een verband ertussen te vinden. Dus, ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan?

READ  De Supreme Health Authority opent de deur naar een algemeen onderzoek voor rokers

Challenge-Wiskunde-3 februari

Is het je gelukt om het ontbrekende nummer te vinden?

Het gevraagde aantal is 13. Als je ook dit antwoord hebt gevonden, dan heb je de juiste logische stap gezet die je duidelijk naar de oplossing heeft geleid. Heb je het juiste getal niet gevonden en wil je graag uitleg over het oplossen van de cijferpuzzel?

Aangezien dit een wiskundige uitdaging is, moet de oplossing het resultaat zijn van logisch redeneren. De logica van de rekenkunde bestaat hier uit het leggen van een relatie tussen getallen en de geometrische vormen die ze bevatten.

Door elk getal op te tellen bij het aantal zijden van de figuur die het bevat, krijg je een reeks van 9 oneven getallen (3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17 en 19). Op basis van die logica en het doen van de wiskunde, kom je er vrij snel achter Het ontbrekende getal is 13 (naar ieder Je moet dus 4 optellen om het getal 17 te krijgen).