Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nvidia GeForce RTX 4090 raakt oververhit en de voeding smelt

Nvidia GeForce RTX 4090 raakt oververhit en de voeding smelt

Een eigenaar van een GeForce RTX 4090 heeft gemeld dat de stroomadapter van zijn grafische kaart is doorgebrand. Op dit moment kunnen we niet weten of dit een op zichzelf staand geval is of een meer wijdverbreid probleem.

Grafische kaart voor alle superlatieven, de De Nvidia GeForce RTX 4090 is een echte krachtpatser. Het is zo majestueus dat het de basis legt voor de groene architectuur van Ada Lovelace en maakt indruk met zijn eigenschappen. Met een gewicht van 2,2 kg blijft de RTX 4090 niet onopgemerkt en neemt hij veel ruimte in beslag in een koffer. Het onderscheidt zich door zijn prestaties en thermische omhulling tot 450 watt; tegen 350 watt voor de GeForce RTX 3090.

Dankzij fantastische personages kan Nvidia opnieuw levens markeren. Sommige kopers krijgen echter te maken met ongelukken en wanneer ze geen leveringsproblemen zijn; Het is de kaart zelf die vragen oproept. Op Reddit plaatste de eigenaar van de GeForce RTX 4090 foto’s met de 16-pins connector en voedingsadapter volledig gesmolten. Gebruiker u/reggie_gakil legde uit dat hij aan het spelen was Red Dead Redemption 2 Wanneer u dit probleem tegenkomt.

De foto’s laten zien dat het probleem lijkt te beginnen met 12 hoofdpinnen. Wat betreft de meegeleverde adapter, deze heeft: Volledig verbrand en gesmolten.

© reggie_gakil (Reddit)

Ter herinnering: de RTX 4090 wordt geleverd met een 4 × 8-pins naar 16-pins PCIe Gen 5. Het model in kwestie is een aangepast model, de Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC. Aan de andere kant kennen we de rest van de configuratie niet, zoals de gebruikte voeding.

READ  Deze Android 13-widget is al beschikbaar ... op Android 12

Er is geen element om dit probleem te verklaren, hoewel de meest waarschijnlijke hypothese is dat Fabrieksfout of een verkeerde kabel. Sinds deze kaart werd aangekondigd, wordt er regelmatig over de 12VHPWR-connector gesproken om de verkeerde redenen. Het wordt als vrij dik beschouwd en worstelt om in middelgrote koffers te passen; Raakt vaak het zijpaneel. De XXL-afmetingen van de kaart staan ​​duidelijk niet los van dit probleem, wat fabrikanten ertoe brengt 90-graden connectoren te ontwikkelen.

Het is ook raadzaam om deze kabel, die is bevestigd aan de stroomconnector aan de zijkant, niet te buigen. Het valt nog te bezien of andere gebruikers soortgelijke problemen zullen melden, of dat dit slechts een geïsoleerd geval is.