Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nvidia bereidt twee enorme grafische kaarten voor die tot 4 slots en 800 watt in beslag kunnen nemen

Terwijl gamers wachten op meer betaalbare kaarten met de RTX 50- en RTX 60-versies van de Ada Lovelace-architectuur, haalt de uitzonderlijke grafische kaart opnieuw de krantenkoppen: de GeForce RTX 4090 Ti.

Het is Kopite7kimi die opnieuw toeslaat en de kenmerken van de GeForce RTX 4090 Ti aankondigt. De GPU zal dezelfde zijn als die van de GeForce RTX 4090, maar met een paar extra eenheden: +11% Cuda-eenheden en +33% L2-cache. De geheugengrootte blijft ongewijzigd, 24 GB GDDR6x op een 384-bits bus en de snelheid kan oplopen tot 24 Gb/s in plaats van 21 Gb/s.

Aan de kant van de energie-envelop blijkt de kaart veel beter te zijn. We hebben het over een totale envelop van 600 watt, wat het maximum is voor de 16-pins connector van Nvidia. De GeForce RTX 4090 heeft standaard 450 watt, met de mogelijkheid om de schaal indien nodig naar 600 watt te duwen.

De terugkeer van de GeForce Titan?

Er was ook sprake van een ander model, de GeForce Titan. Zo kwamen beelden van een model dat een lichtgouden lichaam droeg en 4 slots bezette. De GeForce Titan komt met dezelfde specificaties als de GeForce RTX 4090 Ti, met maar liefst 48GB GDDR6x videogeheugen. Er wordt een dubbele 16-pins voedingsconnector genoemd om het beest van stroom te voorzien, waarvan de thermische envelop 800W bereikt.

READ  Wifi: iemand op je netwerk gehurkt? Hier leest u hoe u het beter kunt beveiligen