Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

DXOMARK bewijst dat USB-C niet synoniem is met de universele oplader

DXOMARK bewijst dat USB-C niet synoniem is met de universele oplader

DXOMARK vergeleek het gedrag van Xiaomi 12 Pro-, Samsung Galaxy S22 Ultra-, Oppo Find X5- en Google Pixel 6-opladers bij aansluiting op telefoons van een ander merk. Oordeel: niet beroemd. Alleen Google staat hoog.

Vergelijk DXOMARK-opladers voor deze vijf telefoons. // Bron: DXOMARK

Overzetten naarUSB-C voor het hele Europese continent Eind 2024 zal het volledig zijn geïmplementeerd. De ambitie van de Europese autoriteiten is duidelijk: een wereldwijde oplaadpoort verplicht stellen om de ecologische voetafdruk van de verkoop van kleine elektronische apparaten te verkleinen.

Een nobel streven, maar wel eentje dat smartphonefabrikanten in gevaar kunnen brengen. In de afgelopen jaren heeft de telefoonmarkt een enorme vlucht genomen in een verscheidenheid aan gepatenteerde snellaadstandaarden. SuperVOOC bij Oppo, HyperCharge bij Xiaomi … Iedereen kent zijn bijnaam. Als het natuurlijk de bedoeling is om te proberen de beste oplaadservice aan zijn klanten te bieden, is het resultaat vaak dat zeer nauwkeurig snelladen niet goed werkt met andere concurrerende smartphones en vice versa.

DXO deed de test

Om hiervan overtuigd te zijn, volstaat het om naar te kijken Testen uitgevoerd door DXOMARK. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in laboratoriumtests heeft de opladers Xiaomi 12 Pro, Samsung Galaxy S22 Ultra, Oppo Find X5 en Google Pixel 6 op de proef gesteld.

Wat Samsung, Oppo en Xiaomi betreft, is de constatering duidelijk: piekbelasting wordt alleen bereikt met de smartphone van hun merk. Aan de andere kant kan de Google-oplader, die in staat is om 30 W te bereiken, terwijl de Pixel 6 opladen tot ongeveer 23 W ondersteunt, al zijn vermogen aan de Galaxy S22 leveren en tot 27 W gaan op de Xiaomi 12T Pro.

READ  SpaceX en NASA hebben de lancering van Crew Dragon uitgesteld tot 3 november

De slechtste student is Oppo, wiens SuperVOOC-oplader gewoon niet werkt voor zijn kleine vrienden. Het komt slechts verlegen van 10 watt per keer. Andere merken bieden ongeveer 20 W aan vermogen, wat niet razendsnel is, maar zorgt voor ten minste één keer opladen in minder dan twee uur. Omgekeerd, als je de Xiaomi 12T Pro aansluit op de Oppo Find X5-oplader, duurt het 3 uur en 33 minuten om 100% te bereiken.

Het is essentieel om goed voor de batterij van uw smartphone te zorgen. Hier zijn enkele gedetailleerde tips om te onthouden om de juiste feedback te krijgen en te begrijpen wanneer je je telefoon moet opladen.
Lees verder


Wil je deel uitmaken van een gemeenschap van enthousiastelingen? Ons meningsverschil Heet u welkom, het is een plaats van wederzijdse hulp en passie voor technologie.