Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Novak Djokovic werd zaterdagavond opnieuw gearresteerd voor een cruciale hoorzitting

Een nooit eindigende tv-serie. Nummer één van de wereld Novak Djokovic werd op zaterdag 15 januari teruggestuurd naar administratieve detentie nadat de Australische regering zijn visum de dag ervoor voor de tweede keer had ingetrokken en wacht op een rechterlijke beslissing in zijn zaak, volgens gerechtelijke documenten.

De aanwezigheid van Djokovic in Australië, die niet is ingeënt tegen Covid-19, ‘Het kan het antivaccinatiegevoel aanwakkeren’In een aan de rechtbanken voorgelegd verzoekschrift schatten de Australische autoriteiten dat zij van mening zijn dat de Serviërs het land moeten worden uitgezet.

Tijdens een procedurele hoorzitting op zaterdagochtend in Australië bevestigde rechter David O’Callaghan dat de hoorzitting die over het lot van Novak Djokovic zal beslissen, zaterdag om 23.30 uur (in Frankrijk) is vastgesteld. Paul Holdenson en Nick Wood, de advocaten van Djokovic, willen dat ze voor een voltallige rechtbank met drie rechters verschijnt, waar de Australische rechterlijke macht later op de ochtend mee instemde.

“Ik denk dat drie rechters geschikt zijn.”zei Paul Holdenson. De regering verzette zich tegen dit besluit en verzocht om slechts één rechter. “In de normale gang van zaken heeft elke partij het recht om in beroep te gaan. Verwijzing van de zaak naar de volledige rechtbank zou het recht van beide partijen om in beroep te gaan teniet doen.”Stephen Lloyd, die de regering vertegenwoordigt, legde uit. Een beroep na de plenumbeslissing zou meer tijd kunnen kosten en Novak Djokovic in staat stellen om deel te nemen aan de Australian Open als de gerechtigheid hem daartoe aanleiding geeft.

READ  Girondins de Bordeaux vernietigen FFF!

Vrijdag 14 januari, tijdens een hoorzitting voor een rechter, gaf een vertegenwoordiger van de Australische regering aan dat de 34-jarige niet naar de grens zou worden uitgezet totdat justitie definitief had beslist over zijn verzoek om zijn deportatie te voorkomen. Maar hij waarschuwde dat Novak Djokovic dit besluit in administratieve detentie moet afwachten.

De Australische federale rechterlijke macht heeft nu de leiding over de zaak, op verzoek van een rechter in Melbourne die vrijdag werd ontvoerd door de advocaten van de tennisser. Deze verandering van rechtbank zal de procedure waarschijnlijk vertragen, schatten de verdedigers van Djokovic.

Djokovic heeft toegegeven dat hij zijn verklaring om Australië binnen te komen onjuist heeft ingevuld en de isolatieregels niet heeft gerespecteerd nadat hij in december positief was getest op Covid-19, een besmetting waarvan hij hoopt dat hij kan profiteren van een vrijstelling om Australië binnen te komen zonder te zijn ingeënt.

De Servische speler werd bij zijn aankomst in Melbourne op 5 januari het land uitgezet en in een detentiecentrum geplaatst. Maar zijn advocaten vernamen op 10 januari van een rechter dat hij zijn visum had teruggekregen en bevalen zijn onmiddellijke vrijlating.

Maar minister van immigratie Alex Hawke, die zijn discretie in de zaak gebruikte, annuleerde vrijdag opnieuw het visum van Djokovic. Op basis van gezondheid en openbare orde.

De 34-jarige mikt op een 10e titel op de Australian Open, die maandag begint, en een 21e Grand Slam-overwinning, wat een record zou zijn.