Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Novak Djokovic krijgt laatste uitnodiging voor ATP 250-toernooi in Genève

Novak Djokovic krijgt laatste uitnodiging voor ATP 250-toernooi in Genève

Voor één keer doet Novak Djokovic mee aan een ATP-toernooi in de week voorafgaand aan een Grand Slam-toernooi. De Serviër heeft vrijdag de laatst beschikbare wildcard in ontvangst genomen bij de organisatoren van het ATP 250-toernooi in Genève, waar hij dinsdag of woensdag zijn eerste ronde speelt.

Ruim vier maanden na 2024 heeft de nummer één van de wereld nog geen titel gewonnen, heeft hij zijn staf van streek gemaakt en heeft hij bovenal geen grote garanties geboden voor zijn spelniveau, ver verwijderd van zijn normen in 2023, terwijl Roland Garros, die hij vasthoudt, komt dichterbij. Haar bijnaam is Quickly (26 mei – 9 juni).

Drie jaar na Federer

Met twaalf overwinningen en vijf nederlagen dit seizoen is Djokovic niet zo snel als de nummer één van de wereld. Zijn enige twee geldige tours dateren uit de Australian Open (waar ze de halve finale bereikte en werd verslagen door Jannik Sinner) en de Masters 1000 in Monte Carlo (die ze ook bereikte in de halve finale en werd verslagen door Casper Ruud). Een paar dagen geleden verdween hij in Rome, na het flessenincident dat hij op zijn hoofd kreeg, in zijn tweede partij, die duidelijk werd gedomineerd door de Chileen Alejandro Tabello (6-2, 6-3).