Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Noorderlicht in Nederland: “Grote kans dat dit evenement escaleert” (foto’s)

Dit natuurverschijnsel, dat de sterrenhemel siert met danssporen van lichte kleuren, van groen tot paars, heeft er nooit van gedroomd getuige te zijn van het noorderlicht. Om dit prachtige landschap te zien, gaan geïnteresseerden vaak naar Groenland, Finland of IJsland omdat dit evenement de meest zichtbare plek is. Maar twee dagen geleden, zo meldt 7sur7, zag fotograaf Carney Ovehond het noorderlicht in Nederland!

Terwijl hij ’s nachts foto’s maakte in een bloemenveld in het dorp Weeringerwerf, zag hij roze en paars in de lucht. Omdat het bijna onzichtbaar is voor het blote oog als gevolg van half licht, kunnen deze kleuren worden vastgelegd door de camera van Carney Owehond.

Hoewel dit fenomeen zelden door ons wordt gezien, komt het nog steeds af en toe voor, maar het noorderlicht is niet altijd zichtbaar met het blote oog. In 2001 kon een lid van de astronomische afdeling van Ulysses echter een aurora borealis fotograferen in de lucht van Luik. “Op 19 oktober stuurde een krachtige explosie in de zon de ruimte de aarde in. Twee dagen later creëerden deze zonnedeeltjes een spectaculair noorderlicht dat in heel Europa te zien was (dus reisden ze met 650 km per seconde of 2,3 miljoen km per uur!)“, Aangekondigd op de site van de universiteit.

In principe is het noorderlicht zelfs in Nederland en België drie tot vier keer per jaar te zien. Maar alleen in jaren waarin er veel zonneactiviteit is“, Legde een ambtenaar van het Uraniumlaboratorium uit aan de VRT. Meer precies, we komen steeds meer binnen.”Intense zonneactiviteit“Het is mogelijk om deze prachtige lichtshow bij te wonen zonder naar het noordelijk halfrond te gaan.”Daarom is de kans groot dat aurora’s zich de komende jaren geleidelijk zullen vermenigvuldigen.“.

READ  De grootste groei in de markt voor niet-verbonden betaalterminals tegen 2027