Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Noord-Korea vuurt ballistische raket af op Japanse Zee

Noord-Korea vuurt ballistische raket af op Japanse Zee

Pyongyang zet zijn provocaties voort. Noord-Korea heeft donderdag, twee dagen later, een ballistische raket afgevuurd in de Japanse Zee Een soortgelijk projectiel werd afgevuurd op JapanDat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Yonhap citeerde het Zuid-Koreaanse leger en schreef dat Noord-Korea een “niet-gespecificeerde ballistische raket in de richting van de Oostzee” heeft gelanceerd, wat de Koreaanse naam is voor de Zee van Japan.

Deze lanceringen vormen “eerlijke vergeldingsmaatregelen van het Koreaanse Volksleger”. gezamenlijke militaire oefeningen tussen Zuid-Korea en de Verenigde Staten die een escalatie van de militaire spanningen op het Koreaanse schiereiland veroorzaken.”

Vergadering van de Veiligheidsraad

De nieuwe schietpartij komt op het moment dat de VN-Veiligheidsraad dinsdag in New York bijeenkwam om de schietpartij te bespreken. Volgens Seoul en Tokio heeft de Noord-Koreaanse raket ongeveer 4.600 km afgelegd, waarschijnlijk de langste afstand die ooit is bereikt. Pyongyang tijdens zijn testen.

De Zuid-Korea De Verenigde Staten reageerden woensdag door vijf ballistische raketten – waarvan er één neerstortte na te zijn gelanceerd – af te vuren op nepdoelen in de Japanse Zee. De dag ervoor hadden de luchtmachten van de twee landen precisieschietoefeningen uitgevoerd in de Gele Zee.

Seoul kondigde ook de terugkeer naar de regio aan van het Amerikaanse nucleair aangedreven vliegdekschip USS Ronald Reagan, dat in september oefeningen deed met de Zuid-Koreaanse marine.

Noord-Korea, dat in september een nieuwe doctrine aannam die zijn kernenergiestatus “onomkeerbaar” maakte, escaleerde dit jaar de lancering en lanceerde voor het eerst sinds 2017 een intercontinentale ballistische raket (ICBM).