Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Noord-Korea belooft een “sterk” militair antwoord op de gezamenlijke oefeningen tussen de hoofdstad en Seoul

Voor Pyongyang is de door de VS en Zuid-Korea geleide “Awakening Storm”-operatie een “provocatie”, aldus Yonhap News Agency.

Noord-Korea belooft een “sterke” militaire reactie op de gezamenlijke oefeningen tussen Washington en Seoul, Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Pyongyang zegt dat de militaire oefeningen, georganiseerd door Zuid-Korea en de Verenigde Staten, een “provocatie” zijn.

De afgelopen dagen is de spanning tussen Pyongyang en Seoel toegenomen, met verschillende raketten die door Noord-Korea zijn gelanceerd, waaronder een die voor het eerst sinds 1953 in de Zuid-Koreaanse territoriale wateren is geland.

“Praktische, duurzame, resolute en ingrijpende militaire maatregelen”

De generale staf van het Koreaanse Volksleger zei in een verklaring dat deze “zal blijven reageren op alle oorlogsoefeningen van de vijand tegen de Democratische Volksrepubliek Korea met voortdurende, vastberaden en ingrijpende operationele militaire maatregelen”. KCNA gebruikte een acroniem voor de officiële naam van Noord-Korea.

De verklaring voegde eraan toe dat de recente tests met ballistische raketten van Noord-Korea een “duidelijk antwoord” zijn op gezamenlijke oefeningen tussen de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

De verklaring dreigt verder dat “hoe langer de militaire provocaties van de vijand aanhouden, des te nauwkeuriger en harder de KPA hen zal confronteren.”

READ  26 doden in 24 uur in Frankrijk, 6.802 patiënten in ziekenhuizen