Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Journalist kritisch over autoriteit gearresteerd

AFP heeft van een vereniging van persorganisaties en een politiebron vernomen dat zondag in Dakar een journalist is gearresteerd die een nieuwswebsite beheert die kritiek heeft op de regering in Senegal. Pape Ali Niang, die de privé-nieuwssite Dakar Matin beheert, staat in Senegal bekend om zijn regelmatige dating in het nieuws.

Maar hij werd gearresteerdDe reden is op dit moment nog onbekendHij zei in een persbericht de Coördinatie van Persverenigingen (CAP), die lokale persorganisaties samenbrengt. ze telt”Bied alle benodigde hulp“Voor een journalist en geëngageerd”Procureurom hem te verdedigen. Arresteren “bevestigdEen politiebron vertelde AFP, zonder de reden te specificeren.

‘politiegeweld’

Een politiebron en lokale media zeiden dat de journalist zondag op het hoofdkwartier van het centrale politiebureau in Dakar was. Daarnaast werd de videograaf van de mediawebsite Buur Nieuws, Fatou Dion, slachtoffer van “politiegeweldZaterdag, tijdens een verboden demonstratie in Dakar, hekelde CAP in een persbericht. journalist isZe viel flauw toen de politie haar met ongelooflijke brutaliteit kwam evacuerenCAP toegevoegd.

En kranten berichtten dat tijdens deze door de gouverneur van Dakar verboden betoging zaterdagmiddag twintig mensen zijn gearresteerd en tot zondag vastzaten. De demonstratie, op initiatief van een collectief dat met name bestaat uit activisten, had tot doel de vrijlating te eisen van “politieke gevangenen“, enkele weken gevangengezet en in de pers gepresenteerd als dicht bij de oppositie. Senegal staat op de 73e plaats van 180 landen in de World Press Freedom Index die in 2022 door de niet-gouvernementele organisatie Reporters Without Borders is opgesteld.

READ  De zoon van voormalig dictator Marcos stevent af op een verpletterende presidentiële overwinning