Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwsgierigheid: de verbazingwekkende ‘ongefilterde’ opname van de Marsrover

NASA’s Curiosity-rover is naar Mars gestuurd om mensen te helpen de geschiedenis van de Rode Planeet beter te begrijpen, en nam op 24 augustus een verbluffende selfie.

De foto, gepost op Twitter, van het account dat is gewijd aan het Amerikaanse ruimteagentschap, onderscheidt zich door de privacy van het nemen in natuurlijk licht.

Concreet, de bot van NASA Ze gebruikte de LED’s die ermee waren uitgerust niet, alleen om te profiteren van het felle zonlicht op een mooie ochtend op Mars.

“Deze foto is gemaakt met de Mars Hand Lens Imager (MAHLI) op de toren aan het einde van mijn arm. Alle LED’s zijn uit, dus de zon is de enige lichtbron”, bevestigt het @MarsCuriosity Twitter-account.

Een heel “normaal” nieuwsgierigheidsplaatje

Zoals de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie aangeeft in de afbeeldingsbeschrijving: “De meeste afbeeldingen die MAHLI bij daglicht heeft gemaakt, gebruiken de zon als de bron van verlichting.” De site specificeert echter de niche Nomirama, Dit MAHLI-apparaat is ook uitgerust met twee light-emitting diodes (LED’s): twee in wit licht en één in ultraviolet licht.

Maar toen Curiosity deze foto nam in de ochtend van 22 augustus, brandde geen van de LED’s, noch wit noch ultraviolet. Een ander kenmerk, zoals de NASA Mars-verkenningsmissie, was dat de stofkap van het MALHI-instrument open was en de zoeker zich op minder dan 30 cm van de kop van de sonde bevond. Zelfportret van de meest “natuur” in een notendop.

Het is op Mars sinds 6 augustus 2012, nieuwsgierigheid Hij nam bijna 900.000 foto’s en legde zo’n dertig kilometer af. Maar de rover bestaat natuurlijk niet als toerist. De beelden die hij maakt, evenals de analyses die hij maakt, vooral op kiezelstenen, worden gebruikt om nog meer mysteries van de Rode Planeet te ontrafelen.

READ  Ben je je relatie met jezelf aan het saboteren? Hoe herken je het en wat doe je? |