Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuws | Coronavirus: onmiddellijke beheersing van miljoenen inwoners van Melbourne

Geschreven door La Provence (met AFP)

Meer dan vijf miljoen mensen in Melbourne, de op een na grootste stad van Australië, kregen het bevel om zich vanaf donderdag middernacht op te sluiten na de uitbraak van Covid-19.

Waarnemend premier van deze staat, James Merlino, kondigde aan dat deze zevendaagse opsluiting zowel de stad Melbourne betreft als de staat Victoria eromheen, terwijl het aantal gevallen met betrekking tot deze groep is verdubbeld tot 26.

We hebben te maken met een zeer besmettelijke virusstam, een irritant type dat zich sneller verspreidt dan alles wat we ooit hebben geregistreerdZei James Merlino.

Deze variant B.1.617, voor het eerst ontdekt in India, vertoont een verhoogde draagbaarheid. Deze inperkingsactie heeft tot doel impact te hebben.Zekering“, Ze zouden de gezondheidsautoriteiten in staat moeten stellen de beste gevallen van contact op te sporen. Een week lang mogen bewoners hun huis alleen verlaten voor dringende behoeften, met name voor vaccinatie.”

James Merlino beschuldigde de conservatieve federale regering ervan gedeeltelijk achter de sluiting te staan ​​vanwege het trage tempo van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. “Als er meer mensen zouden worden gevaccineerd, zouden de omstandigheden heel anders zijn dan we vandaag kennen. Dit is helaas niet het geval“, Steelpan.

Het is de vierde inperking van de op een na grootste stad van Australië sinds het uitbreken van de pandemie. Duizenden inwoners van Melbourne hebben al de opdracht gekregen om zichzelf op te sluiten nadat gevallen waren geregistreerd op tientallen locaties, waaronder het stadion en nachtclubs.

READ  De vrijlating van Olivier Dubois, de gegijzelde journalist in Mali - Bevrijding

In de afgelopen maanden hebben Australiërs met weinig beperkingen te maken gehad, aangezien het enorme eilandcontinent de epidemie heeft beteugeld. Er gingen echter stemmen op om de vertraging van de vaccinatiecampagne aan de kaak te stellen die het land kwetsbaar had gemaakt.

De arbeids-oppositie bekritiseert de regering voor het niet herzien van het quarantainesysteem voor reizigers uit het buitenland, dat mislukkingen liet zien.

Als we een alternatief hadden voor hotelquarantaine (…), zouden we niet zijn waar we nu zijnZei James Merlino.

Slechts 3,7 miljoen doses werden gegeven aan een bevolking van 25 miljoen. Het totale aantal Covid-19-gevallen in Australië heeft sinds het begin van de pandemie minder dan 30.000 bereikt, met minder dan duizend doden in het land.