Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De drie beklaagden werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 8 tot 53 jaar

De drie beklaagden werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 8 tot 53 jaar

ISIS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de pick-up-aanvallen waarbij 16 mensen omkwamen op 17 augustus 2017.

Op donderdag 27 mei werden de drie mannen die ervan werden beschuldigd deel uit te maken van of deel te nemen aan een jihadistische cel die verantwoordelijk was voor een tweelingaanval waarbij in 2017 16 mensen in Catalonië (Noordoost-Spanje) omkwamen, veroordeeld tot straffen variërend van 8 tot 53 jaar gevangenisstraf.

Muhammad Huli Shamlal en Idris Okaber, die ervan werden beschuldigd tot deze jihadistische cel te behoren, werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 53 en een half en 46 jaar, terwijl de vervolging hen 41 en 36 jaar vroeg. In zijn persbericht gaf de nationale hoorzitting van Madrid, die met name verantwoordelijk is voor terrorismezaken, aan dat de straf effectief is.Het zal niet langer zijn dan 20 jaarAan de andere kant volgde de rechtbank de vervolging met betrekking tot Saeed bin Azza, die tot 8 jaar gevangenisstraf was veroordeeld wegens het uitlenen van een auto en papieren aan de aanvallers.

De eerste aanval vond plaats op 17 augustus op de beroemde Avenue de Ramblas in Barcelona, ​​waar een kleine kar voetgangers aanviel en 14 mensen doodde, de meesten van hen buitenlandse toeristen. Tijdens zijn reis doodde de chauffeur een andere persoon voor het stelen van zijn auto voordat hij vluchtte. Quelques heures après le massacre des Ramblas, cinq autres membres de la cellule avaient perpétré la second attaque sur le front de mer de la petite station balnéaire de Cambrils, à 100 km plus au sud, y mortversant plusieurs personnes avec un véhicule avantement de poigner a vrouw.

READ  Pussy Riot Maria Yukina vermomt zich als bezorger om haar land te ontvluchten

De politie schoot de zes daders van deze twee aanslagen, waarvoor ISIS de verantwoordelijkheid opeiste, allemaal Marokkanen.

Zie ook – Aanslagen Barcelona: Honours een jaar later (17-08-2018)