Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe Xbox september-update: nieuwe functies en slecht nieuws |  Xbox One

Nieuwe Xbox september-update: nieuwe functies en slecht nieuws | Xbox One

Xbox-consoles kregen in september al een update, maar zojuist heeft Microsoft een nieuwe update aangekondigd. Zoals gewoonlijk is hier de lijst met wijzigingen en nieuwe functies die u kunt verwachten.

De opslag van gamebeelden is beperkt op het Xbox-netwerk

Het slechte nieuws: foto’s en video’s die op je Xbox zijn opgeslagen, blijven niet veel langer beschikbaar. Microsoft lijkt ruimte te willen maken op zijn servers sinds het bedrijf heeft aangekondigd dat Xbox-snapshots na 90 dagen, of ongeveer drie maanden, op het netwerk zullen worden verwijderd.

Je moet er dus op letten dat je je favoriete foto’s snel genoeg opslaat, anders loop je het risico dat ze voor altijd verdwijnen. Om je beeldmateriaal daadwerkelijk te bewaren, heb je verschillende opties:

  • Kopieer uw foto’s en video’s naar opslagmedia
  • Stuur uw foto’s en video’s naar OneDrive, de opslagdienst van Microsoft

Druk op de Xbox-knop en ga vervolgens naar Mijn games en apps > Apps > Snapshots. Er wordt een knop ‘Meer informatie’ weergegeven waarmee u aan de slag kunt gaan. Je kunt je toekomstige snapshots ook zo configureren dat ze automatisch worden opgeslagen in OneDrive, zodat je je nooit meer hoeft af te vragen of alles correct is opgeslagen.

Standaard slaat uw OneDrive-account 5 GB aan gegevens op. Je betaalt dan € 20,- per jaar voor toegang tot 100 GB opslagruimte, en vervolgens € 69,- per jaar voor 1 TB online opslag.

De gebeurtenissen in de game worden gemarkeerd op Xbox Home

Sommigen zullen het zien als een nieuwe informatieregel, anderen zullen het zien als een aankondiging, maar er verschijnt een nieuw gedeelte op de Xbox-startpagina. Dit toont live en aankomende evenementen in games zoals die in Halo Infinite.

READ  Probeer deze zeven tips om de snelheid van je VPN-verbinding te verbeteren

Applicaties geïntroduceerd tijdens de eerste Xbox-configuratie

Wanneer je een nieuwe console instelt via de mobiele Xbox-app of rechtstreeks op de console, heb je nu de mogelijkheid om populaire apps zoals Netflix, AppleTV, Crunchyroll, Disney+, YouTube en Spotify te downloaden.

Zoals de afbeelding laat zien, worden deze aanbevolen apps gesponsord, wat betekent dat merken Xbox betalen om ze tijdens deze eerste onboarding te laten zien.