Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er ontsnapt zwart stof uit de asteroïdemonsters van NASA

Er ontsnapt zwart stof uit de asteroïdemonsters van NASA

NASA-teams ontmantelen OSIRIS-REx-instrumenten om toegang te krijgen tot asteroïdestukken. De wetenschappers waren verrast door de aanwezigheid van “zwart stof” op het deksel van de doos.

Beetje bij beetje ‘pakt’ NASA het pakket uit dat het vanuit de ruimte heeft ontvangen. OSIRIS-REx-missieteams demonteren geleidelijk de capsule gevuld met monsters van de asteroïde Bennu, die op 24 september 2023 naar de aarde terugkeerde. De asteroïdemonsters worden voortdurend in stikstof gebaad en nauwlettend gevolgd.

Deze stukken van de asteroïde worden momenteel opgeslagen in de verzamelkamer, gehuisvest in een doos. Op dit moment is dit de grootste doos die NASA heeft geopend. En toen wetenschappers de deksel op NASA begonnen op te lichten Vertelt Dat hebben ze Kortademigheid “. leuk vinden Rapporteer het Space Agency op 26 september uit Zwart stof en vuil »Het werd ontdekt in het deksel en aan de onderkant.

Vreemd zwart stof, waar kom jij vandaan?

Wat is dit mysterieuze donkere stof? Om dit te begrijpen moeten we waarschijnlijk terug in de tijd, naar oktober 2020. De OSIRIS-REx-missie was zojuist op Bennu in de ruimte geland, om de beroemde stukken van de asteroïde te verzamelen. NASA was echter verrast toen hij ontdekte dat zijn sonde asteroïdemonsters in de ruimte liet ontsnappen. De verzamelde stukken waren zo overvloedig dat de expeditie moeite had ze onder controle te houden. Gelukkig werden OSIRIS-REx-monsters snel veiliggesteld.

Stof dat zich op het deksel van de doos heeft afgezet. // bron : Via X @Astromaterials

leuk vinden Agence France-Presse bevestigtVanwege deze ‘lekkage’ kunnen wetenschappers verwachten dat ze resten buiten de verzamelkamer zullen aantreffen, zelfs in de doos. Op dit moment heeft NASA niet bevestigd dat dit inderdaad het scenario is. De ruimtevaartorganisatie gaf ook niet aan dat dit stof afkomstig was van de asteroïde. We zullen moeten wachten op analyses van deze mysterieuze stof om erachter te komen.

READ  Het Hogwarts Legacy-avontuur is nog lang niet voorbij, het vervolg is in de maak en er zijn al veel theorieën over welke vorm het zou kunnen aannemen!

Het lossen van asteroïdemonsters gaat door

Sinds 25 september, de dag nadat het ruimtevaartuig OSIRIS-REx in de woestijn van Utah landde, zijn monsters van de asteroïde Bennu opgeslagen in Houston, in het Lyndon B. Johnson Space Center. Het openen van al hun sandboxen is een kwestie van voorzichtigheid, ook al zijn de buitenaardse OSIRIS-REx-monsters niet gevaarlijk. Het grootste risico zou besmetting met aardse materialen zijn, wat de analyses van wetenschappers zou kunnen vertekenen. Daarom worden alle manipulaties uitgevoerd in een speciaal laboratorium.

In dit laboratorium verbaasde de ontdekking van zwart stof wetenschappers. ” Aluminium deksel [d’OSIRIS-REx] Het wordt verwijderd in het handschoenenkastje dat is ontworpen om met zulke grote apparatuur te kunnen werken », specificeert NASA. Hoewel de mensen die voor deze taken in aanmerking komen milieuactivisten zijn en gewend zijn om met buitenaardse materialen te werken, heeft het donkere stof dat in deze omhulling sijpelde wellicht wenkbrauwen doen fronsen.

@numerama

OSIRIS-REx: NASA slaagt erin monsters van buiten de aarde te leveren! #ruimte #NASA

♬ origineel geluid – Nomerama – Nomirama

Ondanks alles moet je niet toegeven aan enthousiasme en te snel monsters willen verzamelen. Nu het deksel open is, moeten wetenschappers de verzamelkamer uit de doos halen. Dit mechanisme, TAGSAM genaamd (wat staat voor “touch-and-go sample acquisition mechanism”), was eenvoudigweg het bemonsteringssysteem voor de OSIRIS-REx-sonde. Het ziet eruit als een afgeplatte cilinder en bevindt zich aan het uiteinde van de arm van een schip.

Zodra de tagsam uit de doos is gescheiden, wordt deze in een luchtdichte transportcontainer geplaatst om de stikstofomgeving gedurende ongeveer 2 uur te behouden “, legt NASA uit. Deze keer zal voldoende zijn om TAGSAM in het nieuwe handschoenenkastje te installeren. Er kan alles aan worden gedaan om ervoor te zorgen dat de demontage elk contact met de monsters volledig vermijdt. Vervolgens worden op 11 oktober de eerste beelden van de monsters onthuld.