Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe stakingsoproep

Verschillende vakbonden riepen opnieuw op tot mobilisatie voor het komende weekend.

Slecht nieuws voor Halloween-vakantiegangers. TGV Atlantique-chauffeurs, die dit weekend al staken voor de vakantiestart, worden volgend weekend opnieuw opgeroepen om in te pakken door de vakbonden CGT-spoor, SUD-rail en CFDT-spoorwegen. De beweging is gepland In de periode van vrijdag 29 oktober 12.00 uur tot maandag 1Hij is November om 12.00 uur, definieert bulletin.

De drie organisaties die de werknemers vertegenwoordigen, hebben de eenheid onbeperkt aangekondigd, waardoor stakingen elke week van vrijdagmiddag tot maandagmiddag mogelijk zijn. Deze nieuwe sociale beweging beperkt zich tot de TGV Atlantique-as en heeft betrekking op de TGV Inoui en Ouigo van en naar Bretagne, Pays de la Loire, Centre-Val de Loire, New Aquitaine en Toulouse.

De eerste stakingsperiode, dit weekend, leidde ertoe dat de SNCF één op de tien TGV Atlantique-treinen op vrijdag annuleerde, twee op de tien treinen op zaterdag en één op de drie op zondag. Het verkeer moet terugkeren naar “bijna normaal” Dat zei de SNCF maandag. Het vervoersplan van de andere TGV-knooppunten van het spoorwegconcern werd niet geraakt door de staking. Klanten die door de annulering worden getroffen, zijn door de SNCF op de hoogte gebracht en kunnen hun ticket gratis krijgen of omruilen.

Om deze nieuwe sociale beweging te rechtvaardigen, beroepen de vakbonden zich op Storingsrapport De afgelopen dagen is er onderhandeld met het management over arbeidsvoorwaarden en lonen.

READ  Het aantal Franse miljardairs steeg tijdens de pandemie van 95 naar 109

Verhoging premies “De eerste stap zou zijn om eindelijk blijk te geven van een verlangen naar verzoening van de kant van de regering.”, wijst op de unitaire paden van vakbonden. De SNCF heeft haar verkeersprognose van vrijdag 29 oktober niet gepubliceerd.