Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe juridische tegenslag voor Uber in Nederland

Na de resultaten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk of zelfs Keuze, Door heel Nederland. Chauffeurs Uber Zij zijn bij vonnis van maandag 13 september 2021 door een rechtbank in Amsterdam opnieuw aangemerkt als werknemers. Reuters.

Uber zegt in beroep te gaan
De Amsterdamse rechtbank oordeelde in het voordeel van de Federatie van Nederlandse Vakbonden, die oordeelde dat 4.000 chauffeurs in de hoofdstad werknemers waren van een taxibedrijf en zouden moeten profiteren van inherente garanties in de sector. De rechter zei dat chauffeurs die passagiers vervoeren via de Uber-verwerker onderworpen moeten zijn aan een cao voor taxivervoer. “De rechtsverhouding tussen Uber en de chauffeurs voldoet aan alle kenmerken van de arbeidsovereenkomst”, De rechtbank zei.

De rechtbank oordeelde ook dat sommige Uber-chauffeurs in sommige gevallen recht hadden op achterstallig loon. Uber heeft een boete van 50.000 euro gekregen voor het niet naleven van de voorwaarden van een cao voor taxichauffeurs.

Uber zei dat het in beroep zou willen gaan tegen de beslissing ‘Er is geen directe betalingsregeling voor chauffeurs in Nederland’. Aan de kant van het VTC-bedrijf blijft het discours ongewijzigd en heeft het tot doel ervoor te zorgen dat de meerderheid van de chauffeurs onafhankelijk wil zijn en vrij wil kiezen wanneer en waar ze werken.

Een competitief model
In september 2020 werd Uber gedwongen Salaris voor 500 bezorgers die werken bij Uber Eats in Genève Naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank. Het economische model, en de activiteiten van digitale platforms in het algemeen, zijn gebaseerd op onafhankelijkheid en concurreren van alle kanten. Uit Verenigde Staten, Was verantwoordelijk voor het thuisland van dit bedrijf. Californië heeft wetgeving aangenomen die deze freelancers kwalificeert als werknemers die werken op VTC- of thuisbezorgplatforms. Deze wet, voor het eerst aangevochten voor de rechtbank, werd toen Geweigerd door burgers Degenen die zich uitten via een referendum gefinancierd door deze oppositieorganisaties.

READ  Varkens voorkomen dat vliegtuigen in botsing komen met vogels

Dit heeft het niet verhinderd Uber gaat arbeidsstatus bieden aan 70.000 chauffeurs Oefening op zijn platform in het VK afgelopen maart na een rechterlijke uitspraak. Deze hybride status naar Brits recht verschilt van de status van een werknemer met een arbeidsovereenkomst, maar laat bepaalde sociale voordelen toe, zoals minimumloon, betaald verlof en ouderdomspensioenen.

In Frankrijk, Bevestigd door het Hof van Cassatie in maart 2020 Eerder oordeel dat chauffeurs werknemers zijn en geen zelfstandigen. Op dit moment wilden de leden echter niet op de kwestie ingaan. De juridische weg om de verbinding tussen de VTC-chauffeur en het platform te herclassificeren als arbeidsovereenkomst is te lang en kostbaar. De wijziging in termen kan afkomstig zijn van de EU, waarvan de ambtenaren de zaak hebben opgepakt. Er moeten commentaren van verschillende kanten worden verzameld en de wet moet worden voorgesteld.