Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe informatie over de grafische chip en zijn prestaties

Nieuwe informatie over de grafische chip en zijn prestaties

Gespecialiseerde media Digital Foundry heeft aanvullende informatie kunnen verkrijgen over de GPU voor de PlayStation 5 Pro.

Bron: Sony

Het bestaan ​​van de PS5 Pro als een Sony-project staat niet langer ter discussie door de toename van lekken uit verschillende bronnen. Gespecialiseerde media Digitale gieterijgeassocieerd met EurogamerIk heb aanvullende informatie kunnen verzamelen over de technische kenmerken van de PlayStation 5 Pro, en in het bijzonder de grafische chip.

Wat we weten over de PS5 Pro GPU

volgens Digitale gieterijDe grafische chip van de PlayStation 5 Pro zal gebaseerd zijn op de RDNA 3-architectuur met een maximale frequentie van 2,35 GHz. Ter herinnering: de PS5 Classic gebruikt een AMD RDNA 2-chip met 36 computermodules geklokt op 2,23 GHz. Met de verwachte 60 rekeneenheden biedt de PlayStation 5 Pro drie keer meer brute kracht dan de klassieke PlayStation 5, oftewel 36 TFlops. Houd er rekening mee dat brute kracht zich niet vertaalt in gelijkwaardige winst in in-game prestaties. We zullen moeten wachten om te zien hoe de games op de nieuwe console spelen om te evalueren hoe ze in reële omstandigheden presteren. Wees ook voorzichtig, deze nieuwe maximale frequentie is het resultaat van de boost-modus die de console niet permanent zal kunnen bereiken. Het is aan de ontwikkelaars om hun games goed te optimaliseren, zodat ze kunnen profiteren van deze extra prestatievensters voor veeleisende momenten in hun games.

We weten ook dat de PlayStation 5 Pro volledig compatibel zal zijn met DirectX 12 Ultimate-functies, zoals de Xbox Series Dit omvat het nemen van de leiding Schaduw met variabele snelheid En volledige steun voor Mesh-schaduw. Zonder meer te onthullen, vermeldt Digital Foundry ook dat de PlayStation 5 Pro gebaseerd zou moeten zijn op een beeldreconstructietechnologie vergelijkbaar met FSR 2 of DLSS, genaamd PSSR (PlayStation Spectral Sampling), die het mogelijk zou moeten maken om de weergave en prestaties van games verder te definiëren.

READ  E3 2021: Avatar: Ubisoft overtuigde Disney om Massive Star Wars te laten ontwikkelen

De PlayStation 5 Pro wordt naar verwachting eind dit jaar uitgebracht. Mogelijk onthult Sony dit toestel tijdens een conferentie rond juni of september, historisch gezien de voorkeursperioden van de fabrikant voor dit soort reclame.