Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe Financial Fair Play-details gelekt!

Het is tijd voor hervormingen in de UEFA. Na de introductie van de nieuwe versie van de Champions League, keek het bestuursorgaan van het Europese voetbal naar het beroemde Financial Fair Play. Het financiële controlesysteem voor continentale clubs, geërfd van Michel Platini, moest de kloof overbruggen tussen de meest bescheiden squadrons en de financiële grootmachten. Maar je raadt het al, de nieuwe FPF zou vooral de rijksten in verrukking moeten brengen.

Wat volgt er voor deze advertentie?

Verder is het The New York Times die de hoofdlijnen van de toekomstige FPF onthulde, die op 7 april zal worden voorgesteld aan de raad van bestuur van de UEFA. En de aanslag op de Amerikaanse krant laat geen ruimte voor twijfel. “De grootste hervormingen van de financiële controle in het Europese voetbal zullen stoppen voordat er een salarisplafond in Amerikaanse stijl wordt ingevoerd met als doel de teamuitgaven te beperken. In plaats daarvan zullen ze regels invoeren die de rijkste clubs van het continent waarschijnlijk niet zullen beletten het beste talent te kopen en het winnen van de meest begeerde titels. »

Nieuwe versie liever de grote

Om deze aan president Ceferin gerichte behandeling te illustreren, merkt de dagelijkse krant op dat de UEFA van clubs zou moeten eisen dat hun uitgaven niet hoger zijn dan 70% van hun inkomen. Dit zorgde voor wat interne onrust. De formaties die eigendom waren van de vermogende eigenaren probeerden dit percentage te verhogen naar 85%, terwijl anderen, vooral de Duitsers, dit percentage wilden verlagen. De discussie is nog niet afgelopen. Want deze schijnbaar beperkende maatregel zou vooral dienen om de vaak genoemde mogelijkheid om de vaststelling van een salarisplafond uit te sluiten, te verhullen. Geconfronteerd met de complexiteit van het Europese arbeidsrecht en de druk van de groten van Europa, gaf Severin er de voorkeur aan te communiceren. Zonder een salarisplafond zouden de rijksten een serieus voordeel blijven genieten. En dat is niet alles.

READ  Het geschenk van Mbappé maakt de Spaanse pers erg aan het lachen

Om clubs in staat te stellen te voldoen aan de 70%-regel, moet de UEFA ze een overgangsperiode geven. Dit stelt een periode van drie jaar vast waarin clubs tot 90% van hun inkomen kunnen besteden. Zodra de 70%-regel is toegepast, mogen sommige teams deze limiet van 10% overschrijden, op voorwaarde dat ze een goede staat van dienst hebben en de regels niet eerder hebben overtreden. Ten slotte heeft de UEFA met betrekking tot sancties een klassiek systeem ingevoerd (boetes, uitzettingen), maar ook een systeem voor het verminderen en intrekken van punten. Het is duidelijk dat als een team dat zich kwalificeert voor de Champions League de opgelegde beperkingen niet respecteert, het gedegradeerd kan worden naar de European League. Als straf wisten we erger…