Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw record voor beste CEO in 2021

Het zesde record op rij… De gemiddelde beloning van CEO’s van de grootste Amerikaanse bedrijven steeg in 2021 naar 14,7 miljoen dollar, blijkt uit een onderzoek van Wall Street Magazine Zondag geplaatst.

Tussen salarissen, bonussen, voordelen en aandelenopties steeg de totale beloning van de top-CEO vorig jaar met 12% als gevolg van hogere bedrijfswinsten, aandeelhoudersrendementen, hogere aandelenkoersen en beurzen.

Compensatie is grotendeels in de vorm van aandelen en aandelenopties

The Wall Street Journal-analist behandelt 400 bedrijven. Voor tweederde van de CEO’s komt deze bonus grotendeels in de vorm van aandelen of aandelenopties die over meerdere jaren worden belegd. Zonder deze portefeuilles is het gemiddelde salaris van Amerikaanse toppresidenten $ 3,1 miljoen.

De eerste 25 leidinggevenden ontvingen een totale vergoeding van $ 35 miljoen per jaar. De hoogste lonen bevinden zich in de informatietechnologie- of mediasector.

Maar sinds het begin van het jaar hebben de beurzen een scherpe daling meegemaakt die deze regeling in 2022 kan beïnvloeden.

Expedia-president op de voorgrond

Aan het hoofd van de peiling van de krant 2021, Peter Kern, president vanExpediaHij behaalde de eerste plaats met een pakket van $ 296 miljoen, terwijl het in april 2020 werd genoemd om de groep reissites (Travelocity, Orbitz) te redden, zwaar getroffen door de impact van Coronavirusziekte.

Dan komt de president van Warner Bros. Discovery, David Zaslav, die een vergoeding van 246 miljoen dollar ontving. Apple’s Tim Cook en JPMorgan Chase President Jamie Dimon werden vierde en vijfde met respectievelijk ongeveer $98 miljoen en $84 miljoen.