Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw koopkrachtverlies dreigt voor gepensioneerden

Nieuw koopkrachtverlies dreigt voor gepensioneerden

afwijking Het extra percentage van de 13 miljoen dochterondernemingen van Agirc-Arrco zal langzamer groeien dan de inflatie.

De 13 miljoen particuliere gepensioneerden werden in juli gewaarschuwd: ze zullen in het begin weer wat koopkracht verliezenHij is november, omdat hun aanvullend pensioen de prijsstijging niet volledig zal volgen. Deze zomer hebben werkgevers en twee vakbonden (CFDT en CFTC) Ik heb eigenlijk ingestemd met een subindex Wederom twee jaar lang pensioenen, tot 0,5 punt lager dan de inflatie, terwijl ze dat hoogstens 0,2 punt konden doen. Dit is om de rekeningen van het systeem te corrigeren dat zwaar getroffen is door de gezondheidscrisis. Het is nu aan de raad van bestuur van Agirc-Arrco, die op 7 oktober bijeenkomt, om te beslissen of de bijlmeter vanaf de volgende maand al dan niet wordt geactiveerd.

Met een inflatie van deze zomer op 1,4%, hebben de sociale partners zichzelf de mogelijkheid gegeven om de herwaardering van de pensioenen te beperken tot 0,9%, minder dan de prijsstijgingen omdat ze blijven stijgen. voor aanvullend pensioen

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 72% om het te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Toyota Yaris kreeg een tweede, krachtigere hybride motor