Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Neuralink zal verbonden hersenimplantaten op mensen kunnen testen

Neuralink zal verbonden hersenimplantaten op mensen kunnen testen

Start-up Neuralink, een van de bedrijven van Elon Musk, maakte donderdag op Twitter bekend goedkeuring te hebben gekregen van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten om de test uit te voeren. Zijn verbonden hersenimplantaten op mensen.

“Dit is een belangrijke eerste stap waardoor onze technologie op een dag veel meer mensen kan helpen”, zei het Californische bedrijf op zijn Twitter-account, eraan toevoegend dat “rekruteringsprocessen voor klinische onderzoeken nog niet open zijn.”

Neuralink ontwerpt aangesloten apparaten die in de hersenen kunnen worden geïmplanteerd om rechtstreeks via gedachten met computers te communiceren.

Verlamden helpen

Ze moeten eerst worden gebruikt om mensen te helpen die verlamd zijn of die lijden aan neurologische aandoeningen. De startup wil deze implantaten vervolgens veilig en betrouwbaar genoeg maken om een ​​electieve (comfortabele) operatie te zijn. Mensen kunnen dan een paar duizend dollar betalen om hun hersenen te voorzien van computerkracht.

Voor Elon Musk zouden deze chips de mensheid in staat moeten stellen om “symbiose met kunstmatige intelligentie” te bereiken, in zijn woorden van 2020, gepresenteerd op de jaarlijkse conferentie van het bedrijf.

“We hebben er nu alle vertrouwen in dat het Neuralink-apparaat klaar is voor mensen, dus de timing hangt af van het goedkeuringsproces van de FDA (de instantie die verantwoordelijk is voor de volksgezondheid in de Verenigde Staten), ” zei hij eind november op Twitter, een maand later. . Nadat ik het sociale netwerk kocht. Hij beheert en/of bezit andere bedrijven, waaronder Tesla en SpaceX.

Drie jaar later

De miljardair is gewaagde voorspellingen gewend, vooral met betrekking tot de autonomie van elektrische auto’s van Tesla. In juli 2019 werd geschat dat Neuralink in 2020 zijn eerste tests op mensen zou kunnen uitvoeren. Tot nu toe zijn er prototypes ter grootte van een muntstuk geïmplanteerd in de schedels van dieren.

READ  Een 'massale droogte' teistert het zuidwesten van Noord-Amerika al meer dan 20 jaar

Zo kunnen veel apen videogames “spelen” of woorden op het scherm “schrijven” door simpelweg de beweging van de cursor op het scherm met hun ogen te volgen.

Andere bedrijven proberen computers te besturen door te denken, zoals Synchron, dat in juli 2022 aankondigde dat het de eerste brain-machine-interface in de Verenigde Staten had geïmplanteerd.