Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Neuralink is op zoek naar een tweede menselijke cavia nadat het eerste apparaat het begaf

Neuralink is op zoek naar een tweede menselijke cavia nadat het eerste apparaat het begaf

Noland Arbaugh Dankzij Neuralink heb ik zojuist een zekere mate van onafhankelijkheid teruggevonden, zodat ik nu de computer kan gebruiken, e-mails kan versturen of zelfs Mario Kart kan spelen. Helaas begon het apparaat iets meer dan honderd dagen na de operatie ernstig defect te raken. Neuralink bevestigde onlangs dat de zeer dunne draadjes die de hersenen van de jonge Texaan met de mini-centrale module verbinden, begonnen te rafelen en dat de mini-module begon te scheiden.

Interview door BloombergNoland Arbaugh beweert dat hij niet eens meer in staat is de cursor naar het computerscherm te richten dat tot nu toe zijn dagelijkse hulpmiddel was. Het ergste was voor de toekomst, toen Neuralink besloot de cavia’s te ruilen voor een tweede implantaat: “Ze vertelden me dat de kabels uit mijn schedel zouden worden verwijderd”, klaagt hij. Het was echt moeilijk om te horen. […] Ze zouden echt naar iemand anders gaan. Het maakte me een beetje aan het huilen. » Als we vermoeden dat het succes van deze eerste poging niet gegarandeerd was, lijkt het feit dat we de autonomie van een verlamde persoon herstellen en hem vervolgens aankondigen dat hij in zijn oorspronkelijke toestand is hersteld, op een vorm van spot waarvan we hopen dat deze onvrijwillig is. Neuralink heeft de verwerkingsalgoritmen echter aangepast om bedieningsfouten te compenseren, zonder te specificeren of de aangebrachte correcties het mogelijk maken om alle initiële functies te herstellen. Met andere woorden: het apparaat werkt niet meer goed, maar de ingenieurs van Neuralink hebben een softwarepatch ontwikkeld.

READ  Binnenkort een vaccin tegen de ziekte van Lyme?

Arbu’s recente interview laat ons twijfelen of alle mogelijkheden van het apparaat op deze manier behouden zijn gebleven, wetende dat Neuralink al op zoek is gegaan naar een tweede proefkonijn na het mislukken van de eerste en dat Noland Arbu zelf hoopt dat te doen. Onderdeel van de volgende ‘shortlist’, maar zonder zekerheid. “Als je het eenmaal hebt geproefd, kun je niet meer stoppen.” zegt Arbault, verwijzend naar deze drie en een halve maand van gedeeltelijk herstelde autonomie.