Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Netflix, Prime Video en Disney kunnen nieuwere films streamen in Frankrijk

Een hot topic, de mediaplanning bepaalt wanneer films, met name online en op televisie, in de maanden na de bioscooprelease kunnen worden uitgebracht. Televisiezenders, omroepen en filmbelanghebbenden hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe Mediaplanning Die zal naar verwachting aanstaande maandag worden ondertekend onder auspiciën van de minister van Cultuur.
Roslyn Bachelot. Deze regels, die de creativiteit moeten beschermen, zijn het onderwerp geweest van intense onderhandelingen sinds de komst van streamingplatforms, wat de situatie heeft verstoord.

Canal+ zendt zes maanden na lancering films uit

Hoewel de voorwaarden pas na ondertekening in steen worden gezet, moet de nieuwe overeenkomst worden ingeschakeld Kanaal +, een belangrijke financier van de Franse cinema, behoudt volgens een geïnformeerde bron zijn eerste plaats in de distributie, zes maanden na de bioscooprelease.

platforms zoals NetflixOf Prime Video, Disney+, Apple TV+ of zelfs Salto, ze zullen de volgende zijn, afhankelijk van hun bijdrage aan de filmproductie. Ze kunnen de films tussen 12 en 17 maanden na hun release distribueren, in tegenstelling tot 36 films tot nu toe. En deze bron voegde eraan toe dat ze het zullen doorgeven aan de gratis tv-zenders, die 22 maanden na de bioscooprelease hetzelfde kunnen doen. Al met al zou de overeenkomst het mogelijk moeten maken om meer geld in de Franse filmproductie te pompen, meent de bron die bekend is met de zaak.

Meer geld in de kas van de Franse cinema

De organisaties die Cinema en Canal + vertegenwoordigen, hadden in december al aangekondigd dat ze een akkoord over de kwestie hadden bereikt, waarbij het cryptokanaal “een gegarandeerde investering van meer dan 600 miljoen euro voor de komende drie jaar in Franse en Europese cinema voor Canal + aanbiedt”. en Ciné +”, waardoor More druk wordt uitgeoefend om tot overeenstemming te komen met de platforms.

READ  Prins Andrew werd een 'oude viezerik' genoemd tijdens de begrafenisstoet van de koningin in Edinburgh

De laatste eisten, net als Netflix, een betere plek op de media-tijdlijn in ruil voor creatieve financieringstoezeggingen. Voor begin februari moesten de betrokken partijen het eens worden, anders was de bal bij de regering terechtgekomen om de beslissing te nemen.