Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Netflix en Canal+ grote winnaars, Disney+ en TF1 en M6 verliezers

In Frankrijk moet een nieuwe overeenkomst over mediachronologie worden ingevoerd. Films kunnen op Netflix worden vertoond slechts 15 maanden nadat ze in de bioscoop zijn uitgebracht, vergeleken met 36 maanden vandaag.

Mediachronologie is al jaren een onderwerp van discussie in Frankrijk. Het lijkt achterhaald in het licht van het nieuwe gebruik van SVOD dat is geïntroduceerd door Netflix en vervolgens andere diensten zoals Salto, Disney + en Amazon Prime-video. Ter herinnering, dit is een regel die een minimaal uitzendschema oplegt om een ​​film te streamen, afhankelijk van de media: eerst in de bioscoop, daarna in Canal+, Zelfs SVOD-diensten die 36 maanden moeten wachten voordat ze een film kunnen toevoegen.

Dit is met name de reden waarom de MCU-films nooit worden voltooid Disney +, terwijl series uit hetzelfde universum allemaal per uitzending worden bijgewerkt. Een Nieuwe overeenkomst in onderhandeling Voor enkele maanden opnieuw geschud en moet vandaag tekenen.

Tijdlijn van nieuwe media in Frankrijk

volgens meningDit is het nieuwe tijdschema dat is vastgelegd in de overeenkomst, die vandaag, maandag 24 januari, moet worden ondertekend.

  • Channel+: 6 maanden na bioscooprelease
  • Netflix: 15 maanden na bioscooprelease
  • Disney+ en Amazon Prime Video: 17 maanden na bioscooprelease
  • TV-zenders (TF1, France 2, Arte, enz.): 22 maanden na uitzending in de bioscoop (exclusieve uitzendingen tot de 36e maand)

Zoals we kunnen zien, is Canal+ de grote winnaar in de onderhandelingen en krijgt het het recht om de films zes maanden nadat de film in de bioscoop draait, uit te zenden op de eigen zenders. Wat betreft de Netflix En voor een periode van 15 maanden (in plaats van de huidige 36), is het een overeenkomst die stilzwijgend aangeeft dat de privégroep ermee instemt om de Franse cinema te financieren. Zo zal Netflix ‘kleine films’ hebben met budgetten van 3-4 miljoen euro, terwijl de groep Vincent Bolloré zich heeft gecommitteerd om jaarlijks 200 miljoen euro te investeren.

READ  George Clooney wil niet hopen dat je een van zijn films ziet

In het opinieartikel wordt niet gespecificeerd of de periode van afgifte van films op VOD en DVD is gewijzigd van 3-4 maanden na het einde van bioscoopbezoek naar 45 dagen, zoals in andere landen als reactie op de epidemie. Tegenwoordig worden films die beschikbaar zijn op piratennetwerken vaak na 45 dagen in andere landen “in VOD-kwaliteit” gevonden, terwijl ze in Frankrijk niet legaal beschikbaar zijn.

Disney en de tv-netwerken zijn de verliezers in dit nummer die Netflix aan ze voorbij zien gaan. SVOD-concurrenten zullen nog twee maanden moeten wachten om het recht te krijgen om films te streamen. Dit betekent echter een aanzienlijke tijdsbesparing in vergelijking met 36 maanden. Disney en de SACD (Society of Theatre Authors and Composers) zijn echter niet tevreden met deze nieuwe status en willen de nieuwe overeenkomst niet ondertekenen.

Vergeet niet dat Disney in Frankrijk het risico loopt zijn films niet meer in bioscopen te laten zien om het recht te hebben om ze direct op Disney+ te vertonen. Een onwaarschijnlijk scenario aangezien de filmrelease loont, maar het kan een aanzienlijk inkomensverlies betekenen voor omroepen in Frankrijk. Disney zou een tussenoptie kunnen maken en bepaalde films niet meer in de bioscoop kunnen aanbieden.

Nog een belangrijk detail: tv-zenders, die 22 maanden moeten wachten, hebben tot 36 maanden recht op exclusiviteit in dit uitzendvenster. Ze kunnen overeenkomsten sluiten met platforms om “gezamenlijke exclusieve perioden” te openen waarin de consument de keuze heeft tussen een gratis kanaal of een SVOD-platform.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.

READ  prijsvoorspelling murjat