Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands Venetië met magische charme

Laten we afspreken in Keythorn, een prachtig Nederlands dorp dat eruit ziet als iets uit een sprookje…

Pas op, we hebben de perfecte plek gevonden voor een romantisch uitje. Om 1u30 met de auto ten noorden van Amsterdam, wordt Keythorn gewoonlijk het “Nederlandse Venetië” genoemd. In dit charmante dorpje van 2.600 inwoners, aan de rand van het drassige Nationaal Park Wierriben-Wieden in de provincie Overijssel, heerst rust en plezier aan het water.

In Keythorn laat u uw auto achter bij de ingang. Zich verplaatsen is erg moeilijk omdat de stad geen weg heeft, maar alleen kanalen. We reizen dus meestal per boot (een traditioneel schip Punt, een rivierboot of een zeilboot), tussen de stoere huizen met daken, de weelderige tuinen en de schattige houten bruggetjes. Deze laatste zijn er ongeveer 180 en stellen mensen in staat om te voet of met de fiets de grachten over te steken.

In de winter is het niet ongewoon om te gaan schaatsen op de bevroren grachten. Ongetwijfeld een magisch moment om de remake van Belle en het Beest te promoten!

READ  Emmanuel Macron komt maandag 30 januari naar Nederland voor een ontmoeting met premier Rutte.