Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: minister van Financiën omschrijft relschoppers als ‘fraude’


L.De Nederlandse minister van Financiën sprak dinsdag krachtige woorden Gewelddadige protesten schudden momenteel het land​ Wobke Hokstra zei dinsdag dat de regering niet terug zou komen van het bevel tot avondklok, ondanks “frauduleuze” rellen na de implementatie ervan op zaterdagavond. “Geef je niet over voor mensen die ruiten van winkels inslaan”, zei de minister door het Nederlandse bureau, en voegde eraan toe dat degenen die in veel steden leken te rellen geen formele demonstranten waren. “Het is oplichterij om dat te doen.”

De Nederlandse politie zei dinsdag dat ze voor de derde nacht op rij in Nederland minstens 184 mensen hadden gearresteerd wegens deelname aan gewelddadige rellen, de ergste onrust in het land in vier decennia. Zeker tien politieagenten raakten gewond bij recente botsingen met relschoppers die maandagavond winkels plunderden en auto’s in brand staken, waaronder Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Ongekende avondklok

De rellen begonnen zaterdagavond nadat in het land voor het eerst sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog een avondklok was ingesteld om de coronavirusepidemie te bestrijden. Het uitgaansverbod verbiedt het huis te verlaten van 21.00 uur tot 04.30 uur, wat door de meeste Nederlanders wordt nageleefd.

“We kunnen minstens 184 arrestaties bevestigen”, zei politiewoordvoerster Sherlo Esazas tegen Agency France-Presse. De politie, die zondag al 250 mensen heeft gearresteerd, zal waarschijnlijk nog meer arrestaties verrichten. Politiechef Henk von Essen veroordeelde de rellen krachtig en zei dat de onrust “niets te maken had met het recht om te protesteren”. “Ik heb veel respect voor collega’s die de afgelopen nachten moeilijke tijden hebben doorgemaakt”, zei hij op Twitter.

READ  Het Nederlandse koningshuis ontvangt begin 2024 gasten in het koninklijk paleis