Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland heeft alle kippen binnen gehouden

Nederlandse gezondheidsfunctionarissen hebben dinsdag alle pluimveehouders opgedragen hun dieren binnen te houden, om de verspreiding van de zeer besmettelijke vogelgriep te voorkomen.

Het Nederlandse ministerie van Landbouw zei dat de verhuizing volgt op de detectie van H5N1-vogelgriep op een pluimveebedrijf in de centrale provincie Flevoland.

Op de boerderij zijn ongeveer 36.000 vogels gedood om verspreiding van het virus te voorkomen‘, zegt het ministerie in een verklaring.

Het ministerie zegt dat er een toename is van het aantal gevonden dode wilde vogels in Noord-Nederland en het aantal bedreigde wilde vogels in Duitsland.

Dit is de tweede explosie die Nederland dit jaar treft, na een soortgelijke explosie in februari op een boerderij in het zuiden van Turkije.

Nederland werd het zwaarst getroffen toen in 2003 de dodelijke vorm van de H7N7-vogelgriep opdook, waarbij minstens één persoon om het leven kwam, 255 pluimveestapels werden getroffen en 30 miljoen vogels werden gedood, volgens de Library National Medicine.

Over hetzelfde onderwerp…

Archief: JT van 14/11/2020

READ  Er is nog geen nieuwe regering in Nederland en het record is gebroken