Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland gaat 16 miljard euro uitgeven om inflatie terug te dringen, blijkt uit mediaberichten

Volgens de televisiezender RTL, die overheidsbronnen aanhaalt, worden deze meerkosten gecompenseerd door een verhoging van de vermogens- en vennootschapsbelasting, een bijzondere belasting op de winsten van olie- en gasbedrijven.

Premier Mark Rutte zei woensdag dat de regeringscoalitie tijdens middernachtelijke onderhandelingen maatregelen heeft getroffen om de recordinflatie tegen te gaan.

Hij weigerde commentaar te geven op de details van het plan, dat op 20 september samen met de regeringsbegroting voor 2023 zal worden gepresenteerd.

Volgens RTL komen deze maatregelen vooral ten goede aan mensen met een laag inkomen, dankzij een verhoging van het minimumloon met 10% en een verhoging van de inkomensafhankelijke bijstand voor zorg en huur.

Het belastingtarief wordt verlaagd voor inkomens tot circa € 37.000 per jaar, terwijl de dit jaar ingevoerde verlagingen van de energie- en brandstofbelasting zijn verlengd tot 2023.

De inflatie in Nederland bedroeg in augustus 13,6%, de hoogste sinds de prijsinflatie in 1996 in de EU werd gestandaardiseerd.

(Rapportage door Bart Meijer; Franse versie onder redactie van Elitza Kathewa, Tangi Chalan)

READ  Spoorstaking in Nederland heeft een negatief effect op het dagelijks leven