Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland gaat 14 H225M Caracal-helikopters bestellen voor zijn speciale operaties.

Nederland gaat 14 H225M Caracal-helikopters bestellen voor zijn speciale operaties.

Nu probeert Nederland de militaire capaciteiten te herstellen die het heeft opgeofferd door begin jaren twintig forse bezuinigingen op de krijgsmacht door te voeren, in een omgeving die wordt gekenmerkt door de schuldencrisis en de euro.

Dus, na recente aankondigingen op het gebied van artillerie, maakte het Nederlandse Ministerie van Defensie op 5 juni bekend dat het 14 H225M-helikopters met Airbus-helikopters zou willen bestellen, aangezien tankbataljons zouden worden gereactiveerd. Het “Security Helicopter Command” is een eenheid die zich toelegt op speciale operaties.

“Capaciteiten van Special Operations Forces opbouwen [SOF] Het Nederlandse ministerie herinnert eraan dat land- en maritieme activiteiten een van de prioriteiten zijn van de veiligheidsnota die in 2022 is gepubliceerd.

Hij merkte ook op dat deze 14 H225M Caracals vanaf 2028 vanaf vliegbasis Gilze-Rijen zullen worden ingezet. Ze moeten 12 Cougar-helikopters vervangen. [également produits par Airbus Helicopters, ndlr]Het zal het einde van hun energie bereiken in 2030.

Volgens de Nederlandse minister van Defensie Christoph van der Maat werd de keuze voor de Caracal gemaakt na “meerdere testvluchten”, waaronder de UH-60 Black Hawk van de Amerikaanse fabrikant Sikorsky. [filiale de Lockheed-Martin]. Het vliegtuig van Airbus Helicopters “heeft een ruime cabine die flexibel is in te delen en beschikt over de juiste apparatuur om allerlei bijzondere operaties uit te voeren”, zei hij tijdens een zitting in de Tweede Kamer.

Daarnaast verzocht het dagblad De Telegraaf de NAVO om “voor een korte periode” een squadron helikopters op te richten dat bestemd is voor operaties binnen de Nederlandse luchtmacht. [Koninklijke Luchtmacht, KLu].

Ook is het niet uitgesloten dat het vooruitzicht om een ​​partnerschap aan te gaan met Frankrijk om te profiteren van de ervaring die is opgedaan door het 1/67 Pyreneese Helikopter Squadron de Nederlandse beslissing heeft beïnvloed.

READ  Het aantal verontreinigende stoffen stijgt weer en scholen en kinderdagverblijven zijn nog steeds gesloten

Ter herinnering: deze tak van de lucht- en ruimtemacht is ook uitgerust met de Caracal… en hij moet momenteel worden hersteld door het 4th Special Forces Helicopter Regiment van het Light Aviation Army ter ondersteuning van de volgende Army Programming Act. [LPM].

Met de aanschaf van de H225M Caracal “breiden we in ieder geval onze eigen capaciteiten uit om zelfstandig speciale operaties uit te voeren in conflictsituaties”, stelt Van der Mat.