Nederland en China gelanceerd

Bij deelname aan de United Cup van 2024 verraste Nederland de Noor Casper Ruud, die zijn plaats in het enkelspel innam. Van zijn kant begon China zijn reis met het verslaan van Tsjechië.

Casper Ruud en Noorwegen waren niet aanwezig. Het Noorse nationale team begon zijn campagne in de 2024-editie van de United Cup inderdaad met een nederlaag tegen Nederland in Sydney. In de openingswedstrijd nam Arantxa Rus haar plaats in tegen wereldnummer 539 Malin Helgo. Als laatstgenoemde de nummer 51 van de WTA-ranglijst in de eerste ronde naar de beslissende wedstrijd wist te verplaatsen, hield ze haar tempo in de beslissende wedstrijd niet vast. Daarna werden de Nederlanders in de tweede set aan één kant verpletterd (7-6, 6-1 in één uur en 45 minuten). De wedstrijdbal was in handen van Talon Greksborg, maar hij moest het opnemen tegen Casper Ruud, elfde op de wereldranglijst.

Deze laatste wist snel de controle over te nemen, waarbij slechts één break nodig was om de eerste set te winnen. Voordat hij op de tweede plaats belandde, zag de Noor de 23e plaats ter wereld maar terugkeren Hij kon het tempo opvoeren dat nodig was om te winnen (6-3, 6-4 in 1 uur en 13 minuten) De opwinding laaide weer op. In het gemengd dubbelspel met Ulrike Elkeri gaf Kasper Ruud echter alles, maar tegen Demi Schurz en Wesley Kohlhoff, de dubbelspecialisten, was het niet genoeg. Na twee zeer spannende rondes eindigde de eerste in een beslissende wedstrijd. Het Nederlandse tweetal had het laatste woord (7-6, 7-5 in 1 uur en 46 minuten) en bezorgde hun team de overwinning.waarmee de eerste stap richting de kwartfinales wordt gezet.

READ  Woedend en woedend ging Cristiano Ronaldo er bijna vandoor tegen de Serviërs!

China corrigeert Tsjechië

Aan de kant van Perth zorgde China voor een kleine opschudding door Tsjechië zonder schot te verslaan. Tijdens de eerste singles kon Jiri Lehica een goede start maken tegen Zhizhen Zhang door de eerste set te winnen. De nummer 58 van de wereld trotseerde echter de hiërarchie door de volgende twee sets in te gaan en het Chinese team het eerste punt te bezorgen (5-7, 6-3, 6-4 in 2 uur en 21 minuten). Een tegenslag voor de nummer 31-speler van de wereld, waardoor Marketa Vondrousova onder druk kwam te staandie tegen Qinwen Zheng geen ruimte voor fouten had.

De start van de wedstrijd van de nummer zeven van de wereld voldeed echter niet aan de verwachtingen van haar teamgenoten. Zonder oplossing voor de vijftiende speler op de WTA-ranglijst gaf de Tsjech de eerste vijf wedstrijden op en kon de trend niet meer keren. Na een achterstand van één set naar nul en vanaf het begin gebroken te zijn in de tweede set, verhief Marketa Vondrousova haar stem om de controle terug te krijgen en begon ze terug te keren naar gelijkheid… De derde set stortte eenzijdig in voor Qinwen Zheng (6-1, 2-6, 6-1 in 1 uur en 49 minuten)Dit besliste het lot van de wedstrijd vóór het gemengd dubbelspel. Dit keer gecombineerd in het dubbelspel hadden de Tsjechen geen zwaargewichten tegen hun Chinese tegenstanders. In twee rondes en in iets minder dan een uur. Chenwen Cheng en Zhizhen Zhang leverden een perfecte prestatie voor China (6-1, 6-2 in 59 minuten).

READ  Packer komt uit Paris Saint-Germain!