Nederland, eerste en gekwalificeerd

Dankzij de derde en laatste overwinning in de groepswedstrijd tegen Qatar (2-0) van deze dinsdag plaatste Nederland zich voor de knock-outfase van het WK 2022.

Na een overwinning op Senegal (0-2) en een gelijkspel tegen Ecuador (1-1) zette Nederland de ongeslagen reeks dinsdag voort met een nieuwe wedstrijd. De mannen van Louis van Gaal a Derde nederlaag in evenveel wedstrijden in Qatar (2-0) Dit bevestigde hun ticket voor de rest van de wedstrijd. Cody Kakpo, opnieuw doelpuntenmaker, bevestigde zijn indrukwekkende start van het toernooi voor Oranje als opener van Oranje.

Zo opende de jonge aanvaller van PSV Eindhoven in de zesentwintigste minuut van de wedstrijd de score en zette zijn ploeg op het goede spoor, voordat Daley Blind (4e) en Memphis Depay (14e) hun geluk beproefden zonder succes. Aan de kant van Qatar miste Abdelkareem Hassan het doel uit een hoekschop (25e) en nadat de tegenstander had gescoord schoot Ismail Mohammed langs Andries Nobert (29e). Kakpo (41e, over het frame) en Debaye (45e + 2, linkerkant van doel) zullen het laatste woord hebben in deze eerste act voor Nederland.

De Nederlanders, eerste in hun groep

Na in de eerste periode het balbezit te hebben gedomineerd (68%), kwam de Nederlander in hetzelfde tempo terug en verdubbelde minuten na de herstart de voorsprong, waarbij Frenkie De Jong profiteerde van een slecht weggewerkte bal van de tegenstander. Een krachtige slag van Depay naar de doelman (2-0, 49e). Ondanks een duidelijke wens om het goed te doen, slaagden de Qatari er niet in hun eer te redden en gaven ze hun derde en laatste nederlaag van het WK toe. In de achtste finales neemt Nederland, dat bovenaan staat in Groep A, het op tegen het tweede team in Groep B (met daarin Engeland, Iran, de VS en Wales).